News

Dragnea, prima reacție la adresa lui Kovesi după DEZVĂLUIRILE fostului colonel SRI

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că se vor înfiinţa două comisii de anchetă, după declarațiile făcute de Daniel Dragomir la România TV. Liviu Dragnea nu exclude practic demiterea şefei DNA, după dezvăluirile făcute de fostul colonel SRI.

În opinia lui Dragnea, colonelul Dragomir trebuie să spună și în Comisia parlamentară SRI ceea ce a declarat și în mass-media, că „se arunca o plasă ca să se facă interceptări, vezi Doamne, pentru terorism, sau bănuiți de terorism, politicieni, jurnaliști, sau alții și după ce aruncau plasa cereau interceptările și hai să ne uităm pe stenograme poate un cuvânt de la unul, o frază de la altul, poate le putem pune într-un anume fel și hai să pornim un dosar”.

„Asta ce spune? Că s-a mers pe ținte, s-au stabilit țintele, probabil s-a făcut o listă. Probabil că doamna Kovesi va avea un punct de vedere la un moment dat, sau alte instituții”, a arătat Dragnea sugerând indirect că şefa DNA va trebui să răspundă întrebărilor parlamentarilor.

Liderul PSD a declarat că este sigur că se vor mai auzi foarte multe lucruri care vor confirma ceea ce deja s-a spus. „Nu ne pot închide pe toți. Mai e foarte puțin”, a spus Liviu Dragnea.

loading...

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir, trimis în judecată de DNA pentru corupție și urmărit penal în Dosarul „Black Cube”, a făcut o serie de dezvăluiri despre cum funcţionează sistemul, confirmând că exista o colaborare între SRI şi DNA pentru a se obţine sentinţe favorabile în justiţie.

„Ofiţerii SRI făceau rechizitoriile, iar bravii procurori DNA le luau, le contrasemnau şi le trimiteau în instanţă. Sperau ca cei din câmpul tactic să dea decizii favorabile. Cei din SRI dădeau bileţele şi erau dictate complete de judecată. Erau relaţii personale între judecători şi ofiţeri care erau implicaţi în câmpul tactic. Dumbravă sprijinea judecătorii să ajungă în poziţii. A fost şi prin şantaj cum ar fi fost arhiva SIPA. Au fost şi ofiţeri acoperiţi în justiţie. Când vorbim de ofiţeri acoperiţi între procurori şi judecători se încalcă grav Constituţia”, a dezvăluit colonelul Dragomir, la România TV.

Liderul social-democraților a vorbit despre faptul că toate aceste lucruri se vor lămuri la Comisia parlamentară pentru controlul SRI, iar dacă va fi cazul se va forma și o comisie specială de anchetă, mai ales dacă, în condițiile în care se vor face verificări serioase, se va ajunge și la alte persoane de la vârful SRI decât cele în jurul cărora s-a creat „o legendă”.

„Vor fi mulți care vor începe să vorbească, din toate zonele, au început să prindă curaj, au văzut că eu n-am cedat, că Parlamentul începe să înțeleagă care este rolul său și parlamentarii încep să prindă curaj, încep să se formeze comisii de anchetă. (…) Sunt absolut sigur că toți cei care mai susțin în continuare acest sistem corupt în profunzime, care a produs victime, chiar oameni care au murit nevinovați, care a virusat, a otrăvit un sistem public în România — toți cei care îl mai susțin, de teamă, din interes, sau din prostie, sunt din ce în ce mai puțini și nu înțeleg că procesul este ireversibil, cu toate manipulările care au fost făcute până acum, dar care au din ce în ce mai puțin efect. Încep să nu mai țină, pentru că încep să apară tot mai multe dovezi evidente și în fața evidenței orice om normal cedează, adică este aproape imposibil să convingi un om normal și de bună credință să se lase dus de un val de manipulare când avem niște dovezi evidente”, a declarat Liviu Dragnea, marți seară, la Antena 3.

loading...
To Top