News

Dragnea răbufnește: Cioloș se află într-o campanie electorală mascată. Să demisioneze

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, îl acuză pe prim-ministrul Dacian Cioloş de faptul că se află ”într-o campanie electorală mascată făţişă” şi îi atrage atenţia că dacă intenţionează să se înscrie în vreun partid în perspectiva alegerilor parlamentare trebuie să demisioneze din Guvern.

”Se pare că de o bună perioadă de timp, domnul Cioloş se află într-o campanie electorală mascată. S-ar putea ca în anumite situaţii să fie o campanie electorală pe bani publici, dar este o campanie electorală mascată făţişă. Dacă vrea să se înscrie el sau un membru al Guvernului într-un partid politic trebuie să-şi dea demisia din partid”, a declarat Liviu Dragnea.

El i-a atras atenţia prim-ministrului că trebuie să demisioneze dacă se încrie într-un partid, precizând totodată că acest lucru l-ar transforma într-un mincinos.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că, personal, crede că Dacian Cioloş ar face bine să continue proiectele, dar atunci să îşi declare măcar „simpatia sau adeziunea sau preferinţa” pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, după alegerile parlamentare.

loading...

Întrebat dacă este de luat în calcul apropierea lui Dacian Cioloş de PNL, preşedintele Klaus Iohannis a spus că răspunsul trebuie să îl dea chiar premierul.

Liviu Dragnea i-a solicitat și şefului statului să respecte Constituţia şi să se abţină în a se implica în competiţia electorală dintre partidele politice, după ce Klaus Iohannis a spus, voalat, că Dacian Cioloş ar trebui să rămână în continuare premier.

„Preşedintele Iohannis ne-a spus astăzi că, pentru dânsul, nu contează rezultatul alegerilor din 11 decembrie. Din declaraţia sa reiese că nu contează cum vor vota românii, ci doar cu ce partid va dori Dacian Cioloş să formeze viitorul guvern. Altfel spus, ceea ce decide amicul său e mai important decât ce vor decide mai bine de 18 milioane de români. Îi reamintesc domnului preşedinte ce scrie în Constituţia României pe care a jurat cu mâna pe Biblie că o va respecta: ‘suveranitatea aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere.

Niciun grup şi nicio persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu’. Aşadar, îi solicit preşedintelui Iohannis să respecte Legea fundamentală a statului român şi să se abţină de la a se implica în competiţia electorală dintre partidele politice”, a spus Dragnea.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top