News

Rares Bogdan loveste cu toata URA in Dragnea si Tariceanu

Jurnalistul Rareș Bogdan a acordat marți seară o amplă declarație pentru PSnews.ro, în care i-a criticat vehement pe președinții PSD și ALDE (Liviu Dragnea, respectiv Călin Popescu-Tăriceanu) după asaltul celor doi asupra presei care i-a criticat.

In acest context, Rareș Bogdan l-a comparat pe Liviu Dragnea cu dictatorul Nicolae Ceaușescu, cu atât mai mult cu cât președintele PSD s-a rățoit și la Antena 3, după ce televiziunea tratase subiectul controalelor întreprinse de Fisc.

„Mie mi se pare că domnul Dragnea, în special, alunecă ușor și sigur spre modelul Nicolae Ceaușescu; nici măcar Traian Băsescu sau Ion Iliescu, pentru că nu înțelege rolul presei. Eu cred că explodam dacă făcea gestul pe care l-a făcut ieri cu microfonul de la Antena 3. Am văzut reacția colegilor de la Antenă – au fost extrem de decenți. Cum adică își permite un lider politic să arate cu degetul și să bată cu degetul în microfonul unei televiziuni, atrăgându-le atenția și făcând aluzii mizerabile la adresa politicii lor editoriale, pentru că aceștia și-au permis să publice o investigație?

loading...

Cât despre RISE Project, lucrurile sunt și mai grave! În cazul Antenei 3, doar a atras atenția, dar într-un mod subversiv (ca să nu spun «mizerabil»). În cazul RISE Project, a pus instituțiile de forță ale statului – după modelul lui Adrian Năstase din urmă cu 14 ani – împotriva presei independente, împotriva presei libere. Același lucru l-a făcut și deoarece colegii de la Hotnews au solicitat poziția domnului Dragnea cu privire la achiziția vilei Sergiu Cunescu de către o societate care are legătură cu fiul domniei sale.

Reacția președintelui PSD a fost să pună instituțiile de forță ale statului pe cele două instituții media, motivând că este un control de fond în regiune, dar verificând doar două dintre cele 36 de companii vizate. Inspectorii respectivi n-au găsit nicio explicație plauzibilă cu privire la acele controale derulate exact în zilele în care se publicau investigațiile. Acest gen de comportament este dublat de folosirea unor așa-zise pericole externe: Soros, străini care se implică în politicile României, care sunt dușmani…

Am văzut o înregistrare și m-am cutremurat: l-am văzut pe Liviu Dragnea uitându-se în cameră (probabil era cu consultanții domniei sale) și certându-se cu George Soros. Mi s-a părut ireal! Așa ceva n-am văzut de foarte mult timp în România”, a punctat Bogdan.

În continuare, realizatorul de la Realitatea TV a avertizat că o astfel de atitudine precum cea a lui Liviu Dragnea (care încearcă să deturneze atenția de la eșecurile guvernării, inventând ținte precum George Soros și nu numai) îl va scădea în ochii majorității electoratului PSD.

loading...
To Top