Dragnea ține coada pe sus după ce a căzut negocierea cu UDMR
News

Dragnea ține coada pe sus după ce a căzut negocierea cu UDMR

Liderul PSD, Liviu Dragnea, spune că niciodată PSD nu şi-a făcut calcule şi cu UDMR, întrebat fiind marţi dacă social-democraţilor le ies calculele în ceea ce priveşte moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, după sistarea negocierilor cu UDMR.

loading...

„Niciodată nu am avut calculele făcute şi cu UDMR”, a susţinut Dragnea. Solicitat să comenteze faptul că luni declara că a venit rândul acelor proiecte de legi propuse de UDMR, iar marţi acestea au fost retrase de pe ordinea de zi, Dragnea a precizat că PSD nu face „niciun fel de troc”.

„Eu am spus exact ceea ce s-a întâmplat. Nu facem niciun fel de troc”, a declarat liderul PSD. PSD şi UDMR nu au căzut la un acord cu privire la proiectul legat de scăderea pragului de reprezentare a minorităţilor pentru folosirea limbii materne în administraţie, iar comisiile de marţi au fost anulate.

loading...

Mai multe proiecte privind comunitatea maghiară şi stabilirea zilei de 15 martie ca „Zi a comunităţii maghiare” au fost retrase de PSD de pe ordinea de zi a plenului Senatului. În urma sistării negocierilor cu PSD, Kelemen a anunţat că parlamentarii UDMR nu vor participa la şedinţa de plen în care moţiunea de cenzură a PSD va fi supusă votului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, în Parlament, că proiectele UDMR care se dezbat în comisii sunt mai vechi, „nu au fost făcute peste noapte”. Întrebat dacă PSD a primit ceva în schimb, cum ar fi susţinerea la moţiune, Dragnea a afirmat că Puterea are o majoritate confortabilă.

„Azi am discutat despre situaţia politică actuală (n.r.: cu liderii UDMR). Am discutat la telefon zilele trecute. Am înţeles că am vândut Transilvania, nu am vândut Transilvania. Am discutat ce putem face, indiferent de ce majoritate ar fi vorba, să nu se mai întâmple în România. Aceste legi nu au fost făcute peste noapte, le-a venit rândul. Liderii de grup s-au întâlnit cu comisiile şi au discutat separat. Sunt două Camere, eu vă spun la ce am participat. Am discutat despre ziua de 15 martie, sunt şi alte minorităţi naţionale care au o zi a lor şi comunitatea maghiară a dorit un astfel de lucru”, a declarat Liviu Dragnea.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });