Celebritati

Dragoș Pătraru, dezvăluiri din interiorul DIGI 24. Relația cu Prelipceanu și ce apără televiziunea

Dragoș Pătraru a reziliat contractul de comun acord, după ce a ajuns la o înțelegere cu oamenii din conducerea companiei RCS RDS, care ”nu au înțeles un lucru: că noi, jurnaliștii, suntem în slujba publicului, nu a companiilor care ne plătesc.” Acesta nu a plecat pur și simpu din nou la TVR ci a dat și câteva lucruri ”din casă” în cadrul unui interviu pentru Pagina de media.

Despre relația cu Cosmin Prelipceanu:

„A fost excelentă. În sensul că am stat de vorbă o singură dată, la început, până să începem emisiunea, când noi semnaserăm contractul peste capul lui. Ne-a spus atunci, mie, producătoarei mele, Raluca Damian, și lui Mihai Radu, că nu vom face audiență deloc și că vom pleca de la Digi rapid, pentru că acesta ”este un post atipic”

Mă rog, am înțeles că domnul Prelipceanu merge pe calitate, nu pe cantitate.”

loading...

Despre Digi 24:

„Problema e filosofia impusă acestei televiziuni. Trebuie să fii acolo ca să înțelegi. Dar nu poți să funcționezi doar în interesul unor instituții și al unor corporații. Publicul te simte imediat, și de-aia Digi nu are audiență mai mare. Pentru că nu vede o societate construită în jurul omului, ci în jurul unor instituții.

Nu poți să te numești jurnalist când aperi instituții și corporații (ați văzut cum li se plânge de milă marilor investitori acolo și cum se țipă la români, că sunt leneși și proști și trebuie să muncească pe doi lei?) înaintea oamenilor.

Știu că există nemulțumiri mari la nivelul patronatului. Stația pierde foarte mulți bani. Am comunicat opiniile mele patronatului, atunci când mi-au fost solicitate. Le-am spus și de ce cred că nu există audiență. Apoi, am văzut pe post aroganța aceea cu ”asta am văzut, asta am spus, ăsta e adevărul.” Am râs cu poftă în redacție și am înțeles cum văd acești oameni lumea.”

loading...
To Top