News

Duminică, zi de protest în România. Și nu sunt #rezistenții

Pe reţeaua Facebook a fost anunţată organizarea unui protest împotriva legii vaccinării obligatorii şi românii au început deja să se mobilizeze. Potrivit organizatorilor, protestul va avea loc în București duminică, 13 august, la ora 16:00, în Piața Constituției.

”Noua lege aduce dupa ea obligativitatea vaccinarii (cu ce decide statul si cu cate vaccinuri decide statul) copiiilor si a adultilor! La acest Manifest Sustinem libertatea noastra naturala ca parinti ai copiiilor nostri de a alege pentru ei dar si de a decide pentru noi, adultii!

loading...

Tocmai de aceea invit sa-si apere drepturile TOTI parintii si TOTI adultii, indiferent de pozitia lor fata de vaccinuri (NU statul decide, ci noi pentru copiii nostri si pentru NOI).  NU este un manifest de dezbatere a vaccinurilor, ci un manifest de pastrare a unui drept pe care il avem in Constitutie cu totii si nu il vrem pierdut!”, au arătat organizatorii.

Jurnalistul Horațiu Pepine a scris, într-un comentariu pentru Deutsche Welle, că proiectul de lege privitor la vaccinarea obligatorie, pe care l-a propus guvernul Tudose provoacă, în societate, reacțiile cele mai vii și mai contradictorii.

„Vaccinarea obligatorie a devenit o temă politică de primplan. Nu este sigur că înmulțirea cazurilor de rujeolă în ultima jumătate de an este, cu adevărat, un motiv de alertă, deși autoritățile medicale se străduiesc să prezintă lucrurile în acest fel, dar subiectul atinge unul dintre cele mai delicate resorturi ale politicului. Vaccinarea a devenit o componentă importantă a politicilor moderne care nu mai vizează preocupările private, ci sănătatea unei colectivități privite în ansamblul său”, scrie acesta.

loading...
To Top