News

După ce a MINȚIT în legătură cu Liviu Dragnea, Liiceanu aruncă o altă INEPȚIE despre Justiție

Gabriel Liiceanu uimește negativ comentând propunerile făcute de ministrul Tudorel Toader de modificare a Legilor Justiției. El afirmă tare și răspicat că acestea  reprezintă un nou șoc pentru societatea românească. Și nu se oprește aici. Adaugă și că întreaga societate suportă acum consecințele nesimțirii, aroganței și inconștienței  celor care nu au fost la vot pe 11 decembrie 2016. În plus, Liiceanu informează ”suspinând” că asta e ultima lovitura care trebuie dată ca sa ajungem la dictatură.

”Ar fi bine să știm că, prin ceea ce se întâmplă astăzi, societatea română – e bine să nu uite asta, trage consecințele nesimțirii, aroganței și inconștienței celor care n-au mers la vot pe 11 decembrie 2016. Nu sunt injurioase cuvintele, sunt constatative.

Nesimțirea înseamnă toate, le-am experimentat în anturajul meu: nu mă duc la vot că n-am chef, jumătatea aia de oră n-au găsit-o unii, alții din aroganță, n-am cu cine, nu mi se dă nimic la nivelul opțiunilor mele, și a treia, inconștiența e incapacitatea de a prevedea lucrurile pe care am ajuns să le trăim și care au fost plătite, în loc de jumătatea de oră de mers la vot cu statul în piețe în plină iarnă, cu gândul cum se vor face manifestații în august călduros și plin de vacanțe”, a afirmat Liiceanu, citat de republica.ro.

Acesta mai consideră că o formă de prostie este cea care te aduce în situația de a repara prin eforturi enorme ceea ce n-ai făcut firesc din prima clipă.

Filosoful a mai declarat că justiția este ultima redută ce mai trebuie cucerită, până la instalarea dictaturii.

loading...

”Există deja o dictatură parlamentară pentru că rezultatul alegerilor din decembrie a dus la 80%, deci pot sa dea orice legi vor. Opoziția din parlament e extrem de șubredă. Pot să-și dea legile lor. Executivul e făcut din partidul cu pricina. Justiția nu intra în această ecuație a exclusivismului. A rămas încă în forma de după 2004-2005, atunci când, intrând în UE, s-a pus problema unei bune separări a justiției de elementele politice. Asta e ultima lovitura care trebuie dată ca sa ajungem la dictatură înăuntrul unei democrații”, a mai declarat Liiceanu, pentru Digi24.

Prins cu MINCIUNA

Liiceanu a spus la începutul anului, în Comisia de Libertăți civile, justiție și afaceri interne din Parlamentul European că Dragnea a cerut demiterea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. „Iată declarația explicită a șefului PSD, rostită la un post de televiziune săptămâna trecută: ”Trebuie să ne concentrăm pe demiterea procurorului șef al DNA, pe demiterea doamnei Kovesi”, a anunțat Liiceanu. După ce s-a aflat la București că totul este o minciună, Dragnea nefăcând asemenea declarații, scriitorul a încercat să dreagă busuiocul dar a devenit și mai penibil.

El a explica, într-un editorial, că citatul atribuit eronat lui Liviu Dragnea, la Bruxelles, privind dorinţa demiterii şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost un „adevăr”, pentru că asta ar fi intenţia liderului PSD, însă folosirea ghilimelelor a fost o „eroare” pentru că, recunoaşte Liiceanu, Dragnea nu a folosit acele cuvinte, scrie news.ro.

„Lucrul pe care mi-l reproşez este de a fi dat statut de citat (inexact) ideii adevărate care se ascundea în el. Altfel spus, am exprimat un adevăr, dându-i însă, prin folosirea ghilimelelor, pretenţia de exactitate, lucru pe care l-am întărit şi prin folosirea expresiei «declaraţia explicită». Acest lucru mi-l asum în mod public ca pe o eroare. Nu însă ca pe o minciună. N-am avut nici o clipă intenţia de a deforma o realitate ştiind foarte bine că adevărul e în altă parte. În acest caz, şi doar în acesta, aş fi minţit”, explica Liiceanu, într-un editorial.

Liviu Dragnea spunea atunci că se gândeşte să-l acţioneze pe Gabriel Liiceanu în instanţă. „Nu am luat decizia dar mă gândesc serios să depun plângere penală împotriva lui Gabriel Liiceanu”, spunea liderul PSD.

loading...
To Top