După scuzele lui Erdogan, diplomația rusă pregătește "o întâlnire" cu oficialii Turciei
Life

După scuzele lui Erdogan, diplomația rusă pregătește “o întâlnire” cu oficialii Turciei

Purtătorul de cuvânt al diplomației ruse, Maria Zaharova, a susținut că la ora actuală este analizată posibilitatea unei întrevederi dintre ministrul de externe rus Serghei Lavrov și omologul său turc, în marja summitului Consiliului ministerial al țărilor membre în Organizația Cooperării Economice de la Marea Neagră (OCEMN) care se va desfășura la Soci, la 1 iulie.

Maria Zaharova a mai susținut că Turcia a făcut un pas important în direcția corectă în relația cu Rusia. Ea a amintit că Erdogan, a prezentat scuze pentru avionul doborât anul trecut într-o scrisoare trimisă șefului statului rus, Vladimir Putin. ‘Vom comenta pe marginea evoluției acestui subiect pe măsura unei evoluții reale a situației. Au loc anumiți pași, acțiuni din partea Turciei. Acesta este un pas important în direcția corectă. Fără îndoială, el este luat în considerare. În ceea ce privește contactele ruso-turce — atât personale, cât și telefonice — acest subiect este în curs de analizare. Deocamdată, nu există informații suplimentare cu privire la agenda ministrului (Lavrov) în timpul summitului Consiliului ministerial de la Soci. Ea este în curs de completare’, a subliniat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe citată de Tass.

loading...

În cadrul aceluiași briefing, Zaharova a anunțat că Rusia cere ridicarea imediată a sancțiunilor unilaterale ale SUA și UE în Siria, în condițiile în care acestea influențează situația umanitară.

‘Potrivit Comisiei Economice și Sociale a ONU pentru Asia de Vest, de la mijlocul lui 2012 acestea (sancțiunile) au început să exercite o puternică influență negativă asupra situației umanitare din Siria. Restricțiile din domeniul bancar limitează în mod substanțial activitatea umanitară, în primul rând cea orientată spre restabilirea infrastructurii, paralizează domeniul farmaceutic, constituie una dintre principalele cauze ale inflației’, a spus ea. ‘Cerem ridicarea imediată a sancțiunilor ilegale unilaterale, care subminează situația umanitară a cetățenilor sirieni’, a adăugat ea.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });