E frumoasă și a luat 10 la Bacalaureat. Cântă la pian și spre norocul nostru e româncă
Life

E frumoasă și a luat 10 la Bacalaureat. Cântă la pian și spre norocul nostru e româncă

Argeşul numără trei absolvenţi cu 10 la examenul maturităţii: Lorena Chiran de la Colegiul Naţional Zinca Golescu din Piteşti, Dragoş Neacşu de la Colegiul Naţional Dinicu Golescu din Câmpulung Muscel şi Adina Radu de la Colegiul Naţional I.C. Brătianu din Piteşti, o frumoasă pianistă care ştie exact ce vrea să facă în viaţă. Cu 10 pe linie, Adana Maria Radu sărbătoreşte, astăzi, pe acorduri de pian, o performanţă care are în spate ambiţie şi multă muncă. Nu mă aşteptam să fie chiar 10.

„La română am avut cele mai mari emoţii. Am considerat că nu este punctul meu forte, pentru că anul acesta m-am axat foarte mult pe materiile la care o să susţin examen pentru facultate. Am mizat însă pe matematică, disciplina care mi-a placut foarte mult încă din şcoala generală şi unde chiar mă aşteptam sa iau 10”, povesteşte, pentru Adevărul, Adina Maria Radu.646x404 (1)

loading...

La fel de sigură a fost şi pe Biologie, materie la care a fost olimpică şi pe care o va aprofunda în continuare, pentru că intenţioneză să urmeze Universitatea de Medicină  Bucuresti. „Mi-aş dori specializarea cardiologie… dar o sa am destul timp să mă hotărăsc în timpul facultăţii”, spune tânăra. Adina spune care este reţeta unui 10 curat la BAC:

„Echilibrul este secretul meu”, spune frumoasa adolescentă după examenul maturităţii, trecut cu brio. Are şi un sfat pentru puştii din generaţiile mai mici, care visează şi ei la Bac de 10:

„Să aibă încredere în ei, în primul rând, şi să ţină cont că nu trebuie sa înveţe continuu pentru a reuşi. Multi cred că pentru asta trebuie sa nu mai ieşi dintre cărţi.  Ei bine, nu este aşa! Nu trebuie să înveţi non-stop, ca să oei notă maximă la BAC În schimb, este extrem de important să fii atent la clasă, să te concentrezi pe ceea ce se lucrează, să te pregăteşti serios entru teste, care, evident, îşi au rolul lor”.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });