Emotionant

Ea este femeia care cumpără câini doar ca ei să nu ajungă în restaurantele coreene

Dragostea pe care o poartă câinilor este considerată o ciudățenie în Coreea de Sud, unde patrupedele sunt delicatese culinare, dar Jung Myoung Sook are renume în apărarea drepturilor animalelor. Salvează și îngrijește câini de 26 de ani, și a fost nevoită să se mute de mai multe ori deoarece vecinii s-au plâns de prezența mirosului. Are grijă de peste 200 de câini, dar pe parcursul anilor a îngrijit mult mai mulți.

In this Wednesday, Jan. 27, 2016 photo, puppies sit at a shelter owned by Jung Myoung Sook, 61, who rescued and sheltered dogs for 26 years, in Asan, South Korea. In the country, where dogs are considered a traditional delicacy and have only recently become popular as pets, Jung’s love for her canine friends is viewed by some as odd. But others see her as a champion of animal rights. (AP Photo/Lee Jin-man)

loading...

Toată ziua bate străzile și salvează câini fără ajutor, iar uneori este nevoită să-i cumpere de la cei care vor să-i vândă restaurantelor pentru a fi preparați. “Sunt considerată o ciudată că la 61 de ani am grijă de câini în loc să-mi văd de viața mea și să-i mănânc. Sunt oameni care mă jignesc și râd de mine. Mă supără, dar nu se compară cu bucurie pe care o am când văd fețele câinilor mei. Cum pot să mă uit în ochii lor și să-i las când știu că vor avea o soartă crudă. Muncesc cum pot și cu banii cumpăr câini de la cei care vor să-i vândă restaurantelor. Se mănâncă foarte mulți. Fac tot ce îmi stă în putere să-i salvez de la moarte”, spune Jung Myoung Sook.SKdogs4

În Coreea de Sud sunt ferme mari de câini, iar proprietarii cresc patrupedele doar pentru a le vinde restaurantelor și magazinelor. Abia în ultimii ani, câinii au început să fie recunoscuți ca animale de companie, dar nu au drepturi.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top