Editorial ZGUDUITOR la adresa lui Kovesi: Campioană olimpică la încătuşări viteză
Life

Editorial ZGUDUITOR la adresa lui Kovesi: Campioană olimpică la încătuşări viteză

Sorin Avram scrie in Cotidianul un editorial despre cetăţeanca Laura Codruţa Kovesi, campioană olimpică la încătuşări viteză, care a afirmat mereu că parlamentarii nu sunt mai cu moţ şi nu ar mai trebui să se folosească de imunitatea parlamentară atunci când braţul lung al legii vrea să-i ia de după umeri şi să-i invite la o discuţie ca de la procuror la presupus infractor.

„Laura Codruţa Kovesi nu vrea şi cu asta basta. Domnia sa este Laura Codruţa Kovesi, campioană naţională, europeană şi mondială la lupta anticorupţie, şi nu se va merge în faţa Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009.

Domnia sa este procurorul şef al DNA şi nu se va prezenta în faţa parlamentarilor pentru a spune dacă a fost în noaptea alegerilor în casă la Gabriel Oprea şi dacă da, cu ce ocazie, pentru că nu-i permite Consiliul Superior al Magistraturii, care a hotărât că „procurorii nu pot fi citaţi şi obligaţi să se prezinte în calitate de martori în faţa Comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor constituţionale, fac parte din autoritatea judecătorească”.

loading...

Cetăţeanca Laura Codruţa Kovesi, de profesie procuror, care în prezent ocupă funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a militat energic pentru desfiinţarea imunităţii parlamentare: „Să fie eliminată complet (imunitatea parlamentară – n.a.).

Nu e normal ca un vot al unor politicieni să blocheze Justiţia sau să se substituie Justiţiei (…). Orice cerere de arestare pe care procurorii o fac este supusă controlului judecătoresc (…). Dacă vorbim de solicitări de arestare preventivă, atunci avem un tratament preferenţial în favoarea parlamentarilor.

Un cetăţean care nu e parlamentar şi care comite acelaşi gen de faptă poate fi arestat oricând. Un parlamentar poate comite orice faptă de corupţie pentru că Parlamentul poate proteja şi nu votează arestarea preventivă. Este o aplicare preferenţială a legii”.

Se ascund parlamentarii în spatele imunităţii parlamentare, dar şi şefa DNA se ascunde sub poalele robelor judecătorilor şi procurorilor din CSM, de unde dă lecţii despre cum ar trebui să meargă lucrurile în Statul de Drept. Dar lecţiile sunt valabile numai pentru alţii, nu şi pentru domnia sa, care din câte se vede se crede de origine cosmică şi nu se supune legilor de pe acest pământ”, scrie jurnalistul.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });