Emoţionant. Un cal bătut şi abuzat, "terapeut" pentru micuţii cu dizabilităţi
Emotionant

Emoţionant. Un cal bătut şi abuzat, „terapeut“ pentru micuţii cu dizabilităţi

Asociaţia Horsemotion din Timişoara are un nou cal de terapie pentru copiii cu dizabilităţi. Este vorba de un cal alb, bătut şi abuzat, care a fost salvat practic de la tăiere, potrivit Adevărul.

loading...

Calul a fost primit de cei de la Horsemotion ca donaţie din partea unor persoane inimoase care au salvat, practic, animalul de la tăiere. Oli, cum îl cheamă, a fost un cal abuzat, bătut, plin de cicatrici. A fost reabilitat de către cei de le Horsemotion şi pregătit pentru hipoterapie.

loading...

„Este foarte iubit de micuţi, începem încet încet să-l folosim în hipoterapie. Este un cal bun. Se pretează pentru acest timp de activitate. E foarte emoţionant când întreabă copii . El fiind alb, toate cicatricele se văd negre pe blăniţa lui. Mai ales pentru copiii cu tulburări de comportament, care fac multe prostii, putem face aşa o analogie, când loveşti pe cineva, poţi lovi şi cu cuvinte, rana se vindecă, dar uite că rămâne un semn. Putem să facem multe poveşti terapeutice, iar copiii sunt foarte impresionaţi”, a spus Erika Weisz, care a pus pe picioare, în urmă cu cinci ani, centrul Horsemotion.   Calul a fost cumpărat de la o familie de rromi care au vrut să-l vândă pentru carne. „A fost foarte greu. Vreo opt-nouă luni s-a lucrat în fiecare zi cu el. Şi acuma dacă ridicăm mâna la el, se sperie. A fost un cal bătut şi abuzat”, a mai spus Erika Weisz.

646x528

În momentul de faţă, în ferma celor de la Horsemotion sunt zece cai. Aceştia ajută copiii cu dizabilităţi în drumul lor spre o viaţă normală.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });