News

Erdogan suspendă aplicarea Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului. Vin zile negre

Vin zile negre pentru adversarii lui Erdogan dar și pentru democrație! Turcia va suspenda temporar implementarea obligaţiilor care decurg din Convenţia Europeană pentru Drepturile Omului.

Publicația Hurriyet informează că Turcia a dispus joi suspendarea aplicării prevederilor Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului, în cadrul măsurilor care decurg din proclamarea stării de urgenţă.

„Turcia va suspenda temporar implementarea obligaţiilor care decurg din Convenţia Europeană pentru Drepturile Omului, în conformitate cu decretarea stării de urgenţă; drepturile şi libertăţile fundamentale nu vor fi afectate în această perioadă. Decretarea stării de urgenţă nu intră în contradicţie cu prevederile Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului”, a declarat vicepremierul turc Numan Kurtulmuş.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a dispus miercuri seară instituirea stării de urgenţă în Turcia, la nivel naţional, timp de cel puţin trei luni, în cadrul măsurilor luate după tentativa de lovitură de stat, relatează ziarul Hurriyet.

loading...

„Obiectivul instaurării stării de urgenţă este de a lua în mod rapid şi eficient măsurile necesare pentru a elimina ameninţările la aresa democraţiei în ţara noastră, la adresa statului de drept, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor turci”, a declarat Recep Erdogan. Dar care este democrația?

Erdogan epurează justiția, aparatul administrativ, învățământul superior, închide presa care nu îi e aservită, restricționează accesul la internet. Asta este democrația?

Dacă era vorba de un singur om care suportă pedepsele lui Erdogan era grav, dar când vine vorba de zeci de mii de oameni este tragic.

În ultmele zile în Turcia au fost dați afară mii de judecători, funcționari, profesori universitari, militari și s-a interzis părăsirea țări mai multor persoane din Educație. De asemenea, în jur de 24 de instituții de presă au rămas fără licență și au fost nevoite să pună lacătul pe ușă.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top