Este Mihai Tudose "securist"? Verdictul NEAȘTEPTAT dat de CTP
News

Este Mihai Tudose ”securist”? Verdictul NEAȘTEPTAT dat de CTP

Scandalul iscat în Partidul Social Democrat a aruncat în fața opiniei publice și anumite bănuieli că premierul Mihai Tudose nu este străin de lumea serviciilor și din acest motiv s-a considerat că Liviu Dragnea a avut iar mână proastă la oameni.

loading...

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu scrie în Republica că faptul că Tudose e foarte familiar cu serviciile de informații, atât externe cât și interne, cu structurile militare ale Occidentului, cu Bruxellesul și cu America. Este suficient pentru asta să ne uităm în CV-ul domniei sale și vom putea observa aspectul cu ușurință. CTP îl numește pe Tudose structurist și explică acest lucru.

”Pe scurt, dl Tudose spune că remanierea guvernamentală vine de la Bruxelles. Cui îi spune asta? Partidului PSDragnea, cel care a câștigat alegerile făcând din Bruxelles, din multinaționale, din Soros, din Occident, sugătorii de sânge al poporului român.

Întrebarea este: cum de are numitul Tudose tupeul să spună așa ceva fără să clipească, netemător că va fi nu doar înlăturat din funcția de premier, dar și linșat de bravii colegi?

Pentru răspuns, e bine să ne uităm în CV-ul său. Găsim acolo: curs Bruxelles specializare în controlul forțelor NATO, curs la Colegiul Superior de Securitate Națională, la SRI, curs pentru cadre de conducere la Centrul European Marshall și la Colegiul Național de Apărare din București. Curs privind conflictele armate, urmat la Georgetown University din Statele Unite. A mai trecut și pe la Institutul Diplomatic al MAE. E doctor în științe militare și informații al Academiei Naționale de Informații Mihai Viteazul.

loading...

În mod clar, dl Tudose e foarte familiar cu serviciile de informații, atât externe cât și interne, cu structurile militare ale Occidentului, cu Bruxellesul și cu America. El n-a fost pus premier la dorința arzătoare a dlui Dragnea. Televiziunile penalilor l-ar numi, fără să ezite, securist.

Securitatea lui Ceaușescu nu mai există. Însă n-a lăsat un gol, o altă structură i-a luat locul. O s-o numesc chiar așa, Structura. Dl Tudose este un structurist. Ramificată în mai multe instituții, Structura nu are ca ținte simplii cetățeni, nu-i ridică și nu-i interoghează, așa cum făcea Securitatea. O altă deosebire constă în faptul că ea se subordonează, în clipa de față, mai degrabă organelor euroatlantice, decât celor politice interne.

De pildă, potrivit dlui Tudose, până și creșterea prețului benzinei la pompă nu a fost provocată de supraacciza noastră românească, ci de uraganele din America.

Dar Structura conservă totuși o funcție a vechii Securități: contrabalans la polul de putere reprezentat de Partid.

În noiembrie 1989, la ultimul Congres al lui Ceaușescu, activiștii de partid și securiștii se înghionteau și se complimentau printre dinți pe culoarele Sălii Palatului. Acum, pesediștii și structuriștii o fac pe holurile Palatului Victoria și în sediul din Kiseleff.

Și e greu să împiedici tristul gând că, în 27 de ani de libertate și democrație, singura formă reală de luptă Putere-Opoziție în România a fost cea dintre Partid și Structură… ”, scrie CTP.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });