Europarlamentar: Kovesi ar putea fi chemată în Parlamentul European să dea explicații în cazul Ghiță
Celebritati

Europarlamentar: Kovesi ar putea fi chemată în Parlamentul European să dea explicații în cazul Ghiță

Europarlamentarul Cătălin Ivan spune că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar putea fi chemată în Parlamentul European pentru a da explicații în cazul dezvăluirilor lansate de fostul deputat Sebastian Ghiță. Informația vine după ce Claude Moraes, preşedintele Comisiei pentru Libertăţi civile, Justiţie şi Afaceri interne din PE, a exprimat „preocupare” în legătură cu presupusele „ingerinţe ale serviciilor de informaţii şi actorilor politici” în activităţile justiţiei din România.

loading...
loading...

”Bineînțeles că suntem întrebați și la nivel individual și în discuțiile care au loc în comisiile din care facem part. Sigur că am vorbit și eu cu Claude Moraes de nenumărate ori, așa cum discutăm și alte situații din alte țări. Suntem acolo din toate țările și trebuie să reprezentăm cetățenii europeni iar de fiecare dată când apar astfel de situații, noi discutăm. Acum ce se întâmplă în România este foarte îngrijorător nu numai pentru români dar și pentru partenerii europeni. S-a vorbit foarte mult, ani în șir de lupta împotriva corupției. Personaje, gen Monica Macovei și-au făcut un titlu de glorie din această luptă. Uitați că acum ies la iveală foarte multe informații despre ce se afla în spatele acestei lupte împotriva corupției, cum se alegeau persoanele, cum erau țintite anumite persoane, ceea ce nu este absolut deloc în regulă și trebuie să înceteze.

La dezbatere participă membrii acestei comisii și sigur dacă se consideră oportun pot să fie invitați din țara respectivă pe subiect, persoane relevante ca funcții. Cum ar fi ministrul Justiției, din partea DNA-ului, din partea Parlamentului României. Vă dați seama că din partea Serviciului de Informație nu poate să fie invitat nimeni. Cum doamna Kovesi a fost chemată în Parlamentul European să se laude cu un raport de activitate care erau trecute nume grele (nu știu câți miniștri, prim-miniștri anchetați) și a fost aplaudată pentru curajul pe care îl are să lupte cu corupția din România tot așa și acum doamna Kovesi ar putea fi chemată și întrebată dacă aceste informații sunt adevărate sau nu”, a spus Cătălin Ivan la B1.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });