Video / NASA confirmă: Nu suntem singuri. Există viață extraterestră
Socant

Video / NASA confirmă: Nu suntem singuri. Există viață extraterestră

NASA a anunțat că Enceladus, unul dintre sateliții naturali ai planetei Saturn, ar putea să întrețină forme de viață extraterestră. Anunțul a fost făcut de cercetătorii de la NASA prin intermediul unei conferințe de presă care este în desfășurare la ora transmiterii acestor informații. Conferința de presă este difuzată pe site-ul oficial al Agenției spațiale americane,

loading...

În luna februarie, NASA a anunțat că a descoperit șapte explanete de mărimea Terrei într-un singur sistem solar, denumit Trappist-1, aflat la o distanță de 40 de ani-lumină față de Soare. Enceladus, un satelit al planetei Saturn, deși pare un corp ceresc pustiu și înghețat, viața ar putea fi înfloritoare sub crusta de gheață care îl acoperă, consideră cercetătorii de la NASA, citați de telegraph.co.uk și preluați de news.ro.

loading...

Sonda Cassini, lansată de NASA, a descoperit prima dovadă a unor reacții chimice care se produc la adâncimi mari sub stratul de gheață de pe Enceladus și care ar putea să creeze un mediu favorabil pentru colonii de microbi. Experții sunt de părere că această descoperire reprezintă ”ultima piesă dintr-un puzzle” care dovedește că viața este posibilă pe Enceladus – o posibilitate cu adevărat remarcabilă, întrucât acest corp ceresc se află la o distanță de 1,4 miliarde de kilometri față de Soare. David Rothery, profesor de planetologie și geoștiințe la The Open University, a spus: ”În prezent, cunoaștem doar una dintre genezele vieții, aceea care a dus la apariția noastră, a oamenilor”.

”Dacă am ști că viața a apărut în mod independent în două locuri din Sistemul Solar, atunci putem fi încrezători în faptul că viața a apărut pe unele dintre zecile de miliarde de planete și sateliți ai acestora din jurul stelelor din galaxia noastră”, a adăugat profesorul american. Oceanul lichid se află la o adâncime de câțiva kilometri sub scoarța satelitului Enceladus, iar pentru a determina ceea ce se află și se petrece la acea adâncime, oamenii de știință trebuie să se bazeze pe analiza jeturilor de vapori care sunt expulzate în spațiu prin crăpăturile din gheața de pe Enceladus.

În octombrie 2014, NASA a lansat sonda Cassini pentru a analiza unul dintre acele jeturi de vapori și a descoperit molecule de hidrogen și dioxid de carbon. Potrivit savanților americani, ”singura sursă plauzibilă” de hidrogen din acele jeturi sunt reacțiile chimice care au loc între apa caldă și rocile de pe fundul oceanului de pe Enceladus. Dacă hidrogenul este prezent, el se poate combina cu dioxidul de carbon pentru a forma metan, care este consumat de microbi – așa cum se întâmplă la adâncimi mari în oceanele și mările de pe Terra. Enceladus, al șaselea satelit ca mărime al planetei Saturn, a fost descoperit în 1789 de astronomul britanic William Herschel. Are un diametru de aproximativ 500 de kilometri și se află la o distanță de aproximativ 1,2 miliarde de kilometri față de Terra.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });