Familia Iohannis nu poate accepta că a rămas cu 5 case. Merge în Instanță după casa pierdută
News

Familia Iohannis nu poate accepta că a rămas cu 5 case. Merge în Instanță după casa pierdută

Familia Iohannis nu poate accepta faptul că a rămas doar cu cinci case și își continuă demersurile pentru recuperarea imobilului pierdut. Două dintre cele trei dosare în Instanță privind casa din centrul Sibiului pierdută de familia Iohannis se vor judeca săptămâna aceasta, informează HotNews.

Miercuri, 28 septembrie, Curtea de Apel Ploiești se va pronunța în procesul privind contestația în anulare. Este cel mai important dosar pentru familia Iohannis deoarece este singurul în care magistrații pot decide ca imobilul să revină în proprietatea celor doi.

Procesul este judecat în urma deciziei ÎCCJ, care a acceptat solicitarea familiei Iohannis de strămutare a dosarului. Atunci, cei doi au invocat ”presiunea – atât directă cât și indirectă – pe care a exercitat-o presa locală asupra judecătorilor Curții de Apel Brașov”.

Joi, de data aceasta la Tribunalul Sibiu, se va judeca primul termen într-unul din dosarele în care Rodica Baștea, coproprietara imobilului, vrea ca instanța să constate nulitatea certificatului de moștenitor, socotit drept fals și anulat deja în Justiție.

loading...

De asemenea, pe 20 octombrie, Tribunalul Sibiu se va pronunța pe aceeași speță, dar într-un alt dosar deschis la solicitarea Rodicăi Baștea.

Casa, care are peste 150 de metri pătraţi şi în care funcţionează o bancă şi mai multe firme, a fost a unei familii din localitatea Porumbacu de Jos, judeţul Sibiu. La moartea celor doi soţi, din cauza faptului că nu aveau moştenitori, imobilul a intrat în posesia statului român şi a fost cumpărat de chiriaşi, atunci când acest lucru a fost posibil. Ulterior, în instanţă, un bărbat pe nume Nicolae Baştea a arătat că este nepot al foştilor proprietari ai imobilului din centrul Sibiului, iar contractele de vânzare-cumpărare ale chiriaşilor au fost anulate. Familia Iohannis a devenit proprietară a imobilului după ce a cumpărat părţile de proprietate ale urmaşilor lui Nicolae Baştea. Nemulţumiţi de această stare de fapt, foştii chiriaşi au deschis o serie de procese şi au depus plângeri în urma cărora s-a iniţiat şi o cercetare penală pentru stabilirea modului în care Nicolae Baştea a obţinut certificatul de moştenitor.

Pe 16 noiembrie 2015, președintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulțumit de sentința judecătorească prin care a pierdut casa, punctând că împreună cu avocații săi caută cele mai bune căi de a o contesta. La data de 12 noiembrie 2015, Curtea de Apel Brașov a respins un recurs declarat de Klaus și Carmen Iohannis și a menținut decizia Tribunalului Brașov din mai 2014.

Instanța supremă a admis, pe 6 aprilie, o cerere depusă de familia Iohannis, prin care s-a solicitat strămutarea procesului de la Curtea de Apel Brașov la o altă curte de apel din țară, decizia fiind definitivă.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });