News

FANTASTIC. Un maghiar îl pune la PUNCT pe Kelemen Hunor după declarațiile antiromânești

Szilvassy Valeriu, un român de etnie maghiară din București, a reacționat public la declarațiile antiromânești ale liderului UDMR Kelemen Hunor cu privire la Centenarul Marii Uniri, potrivit Antena 3. Acesta scrie ca Hunor să nu mai ia decizii în numele întregii Comunități Maghiare și să nu îi mai reprezente cu forța pe maghiari.

„Domnule Kelemen Hunor. De unde aveți Dvs. convingerea că toți Românii de Etnie Maghiară sunt lezați de apropropierea sărbătoririi Centenarului Marii Uniri ? Cum ați ajuns dv să hotărâți pentru toți etnicii Maghiari ? Eu personal cunosc cetățeni de Români de Etnie Maghiară care se bucură de apropierea sărbătorii Centenarului Marii Uniri, care preferă Tricolorul în locul Steagului Secuiesc, nu îşi doresc autonomie pe criterii etnice şi țin morțiş să trăiască in armonie cu populația majoritar Romanească.

loading...

Vă rog. Nu mai luați decizii în numele întregii Comunități Maghiare. Nu ne mai reprezentați cu forța. Nu toți Maghiarii sunt membrii UDMR. Eu unul îmi ador țara cu toate defectele şi neajunsurile ei. Nu sunteți obligați să iubiți România. Da chiar aşa Dv iubiți România ? Nu cred. Dar măcar să o respectați, se poate ? Pâna una alta sunteți membru în Parlamentul României, nu în cel Ungar. Te iubesc Romanie Dodoloață”, a scris Szilvassy Valeriu pe pagina sa de Facebook.

„Cea mai mare eroare ar fi sa ne cantonam in pozitia ariciului in 2018”,  a spus presedintele UDMR, Kelemen Hunor, intr-un interviu pentru o publicație de limbă maghairă. Șeful UDMR a afirmat că „Romanii trebuie sa accepte ca noi nu vom putea si nici nu vrem sa sarbatorim 2018. Aceasta acceptare ar trebui sa fie parte a intelegerii si respectului reciproc”.

loading...
To Top