Creepy

Femeia cu Gura Tăiată, legenda japoneză care îți taie respirația

Kuchisake-onna („Femeia cu Gura Tăiată”) este legenda japoneză despre o femeie mutilată de către soțul ei gelos.  Legenda se pare că își are originea din viața unei femei ce a trăit cu secole în urmă (unele versiuni afirmă că a trăit în perioada Heiana), care a fost fie soția, fie concubina unui samurai. Se spune că era foarte frumoasă, dar de asemenea foarte vanitoasă, înșelându-și probabil soțul.

kuchisake_onna_by_jack_riperton

Samuraiul, care era extrem de gelos și simțindu-se înșelat, o atacă și îi taie gura de la o ureche la cealaltă, urlând „Cine te va crede frumoasă acum?” Legenda urbană pornește din punctul acesta, afirmând că o femeie mormăie noaptea (în special în serile cețoase), cu fața acoperită de o mască chirurgicală.

loading...

Când întâlnește pe cineva (în principal copii sau studenți), îl va întreba timid „Sunt frumoasă? ”(„Watashi kirei?”). Dacă persoana respectivă răspunde cu „da”, ea își va scoate masca și va zice „Chiar și așa?”. Dacă victima îi spune „nu”, Kuchisake-onna îl va ucide (de obicei are ca și armă o foarfecă).

img_0463_by_ascendead__master-d6si8tv

Dacă victima o să îi spună și a doua oară că este frumoasă, ea își va urmări victima până acasă și o va ucide în fața propriei case, datorită faptului că „kirei” (), termenul japonez pentru „drăguț”, este un omofon pentru „kire” (), imperativul verbului „a tăia”.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top