News

Fiecare român din țară ar trebui să se simtă revoltat față de această măsură luată de tehnocrați

Românii din țară sunt discriminați pe față de Guvernul tehnocrat care a hotărât să dea câte 10.000 de euro doar celor din afara României. Este vorba de programul ‘Diaspora Start-Up’ prin care doar cei din afara țării pot lua bani să-și deschidă o afacere.

Ghidul de finanţare al programului ‘Diaspora Start-Up’ va fi lansat în perioada următoare, iar fondurile europene alocate acestuia vor fi utilizate pentru repatrierea prin antreprenoriat a românilor care muncesc în afara graniţelor ţării, a declarat Diana Rusu, consilier în cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), potrivit Economica.net.

Persoanele selectate în vederea finanţării planului de afacere vor primi într-o primă fază o subvenţie în valoare de maximum 10.000 de euro, ca primă de relocare.

loading...

Ghidul Programului ‘Diaspora Start-Up’, cu o finanţare în valoare de 30 de milioane de euro din Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014 – 2020, a fost pus în consultare publică de către MFE şi Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, la data de 8 septembrie 2016.

În acord cu prevederile POCU 2014 – 2020, sunt considerate eligibile activităţile care urmăresc încurajarea antreprenoriatului şi a ocupării pe cont propriu, prin susţinerea înfiinţării de întreprinderi cu profil non-agricol în zona urbană. Apelul este dedicat tuturor regiunilor de dezvoltare din România, cu excepţia regiunii Bucureşti – Ilfov.

Persoanele selectate în vederea finanţării planului de afacere vor primi într-o primă fază o subvenţie în valoare de maximum 10.000 de euro, ca primă de relocare. La momentul semnării contractului de ajutor de minimis cu administratorul schemei de antreprenoriat, viitorul antreprenor primeşte 75% din ajutorul aprobat, reprezentând prima tranşă de finanţare.

A doua tranşă de finanţare va fi acordată dacă antreprenorul realizează venituri brute echivalente cu 30% din valoarea primei tranşe. Diaspora Start-up face parte din Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toţi.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top