News

Firea îmbunătățește transportul din Capitală. Vin 500 de autobuze noi cu aer condiționat

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că va cumpăra 500 de autobuze noi pentru RATB, mai întâi 300 şi apoi 200. Firea se aşteaptă să plătească în jur de 200.000 de euro pentru un autobuz nou, cu aer condiţionat.

“Chiar astazi s-a finalizat caietul de sarcini şi cred că într-o perioadă destul de scurtă de timp vom avea rezultatul acestei licitaţii internaţionale(…). Pentru început 300 şi ne mai dorim alte 200. Practic, vom avea 300 de autobuze într-un timp cât se poate de scurt pentru că licitaţia demarează chiar în aceste zile. Şi ne-am dori ca în perioada următoare, după ce finalizăm această primă etapă a licitaţiei, să începem una pentru înca 200 de autobuze”, a spus primarul general al Capitalei într-un interviu acordat HotNews.

loading...

Regia Autonomă de Transport Bucureşti are în dotare acum 1.000 de autobuze Mercedes Citaro, cumpărate în timpul mandatului lui Adrian Videanu, dar noul primar susţine că doar o parte mai sunt funcţionale. Din cele 1.000 de autobuze  RATB, doar 600 sunt în trafic, 300 sunt abandonate în autobază pentru ca nu au piese ori sunt defecte, şi chiar dacă s-ar cumpara câteva piese, defecţiunile sunt prea mari şi ar insemna un efort financiar foarte mare.

„Am facut calculul împreună cu direcţia tehnică din cadrul RATB, doar 500 din cele 1.000 de autobuze ar putea să fie totuşi reparate şi să aiba şi aer condiţionat şi să arate civilizat. Si atunci ne-ar trebui încă 500 pentru a acoperi tot necesarul Capitalei şi zonei metropolitane. De aceea ne dorim să mai achiziţionăm”, a mai spus Firea.

 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top