Firea pregătește dotarea tuturor autobuzele bucureștene cu aer condiționat
Life

Firea pregătește dotarea tuturor autobuzele bucureștene cu aer condiționat

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, va avea o întâlnire marți, 28 iunie, atât cu managementul, cât și cu sindicatele RATB, urmând să le transmită o serie de solicitări ale primarilor de sectoare. Firea a spus că a discutat cu reprezentanții RATB despre demararea unui program pentru dotarea tuturor autobuzelor cu aer condiționat.

„Din cele 1.000 de autobuze RATB, 300 sunt în autobaze, în parcări, și doar 700 sunt pe teren. Din nefericire, din aceste 700 de autobuze, doar jumătate au aer condiționat. Am discutat atât cu managementul, cât și cu liderii de sindicat de la RATB să începem un program prin care autobuzele să fie dotate cu aer condiționat. Din nefericire, uzina RATB poate să monteze doar 50 — 60 de astfel de aparate în interval de o lună. Costul pentru o climă la un autobuz ar fi de 10.000 de euro. Eu cred că putem să găsim și variante mai economicoase, mai ieftine”, a spus edilul.firea juramant

În acest sens, ea a menționat că există 150 de autobuze în parcare care au aer condiționat, dar cărora le lipsesc alte piese. Edilul a solicitat o evaluare tehnică, pentru a se stabili dacă nu cumva e mai ieftină repararea acestor autobuze și introducerea lor în circulație.

loading...

Gabriela Firea a reiterat că programul de gratuitate pe RATB va fi lansat doar după ce transportul public va fi unul de calitate. De asemenea, va fi demarat un proiect pilot în baza căruia va fi oferită gratuitate înainte și după orele de vârf.

Gabriela Firea a propus si ca spațiile care nu au vegetație pe ele, spațiile care sunt nefolosite, să fie folosite pentru parcări.

“Sunt identificate anumite spaţii care nu au vegetaţie pe ele. Sunt spaţii care sunt nefolosite, poate unele colecteaza chiar anumite gunoaie sau anumite lucruri care nu sunt proprii unui oras civilizat atât cele care sunt în proprietatea Consiliilor Locale sau Consiliului Municipiului Bucureşti. Toate aceste spaţii vor fi folosite pentru parcari”, a declarat Gabriela Firea la finalul întâlnirii pe care a avut-o luni cu primarii de sector din Capitală, conform Mediafax.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });