News

Firea şi Tăriceanu, declaraţii decente după ce Iohannis le-a interzis accesul la ceremonia pentru Ziua Naţională

Preşedintele Senatului, primarul Capitalei, liderul celui mai mare partid din România şi fostul premier nu au fost invitaţi de Klaus Iohannis la ceremonia de la Cotroceni care este dedicată Zilei Naţionale. Este ultima gafă făcută de preşedintele Iohannis care arată tot mai mult pe zi ce trece că se comport ca pe moşia lui.

“Este vorba despre niște criterii care au stat la baza întocmirii listei cu invitați și nu pot și nici nu vreau să vă ascund faptul că în constituirea acestor criterii care au fost luate în calcul bineînțeles că în primul rând este vorba despre criteriul ca acea persoană să dețină o funcție în stat, dar să și respecte niște criterii de integritate, iar aici vorbim despre inexistența unor probleme penale”, a spus purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi,

Din funcţia de şef al statului, Klaus Iohannis comite încă o mârlănie dintr-un lung şir. De exemplu, în august, acesta l-a ignorat pe fostul șef al statulu Ion Iliescu la ceremonia națională dedicată marcării a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, pe platoul Monumentului Ostașului Necunoscut, Memorialul Eroilor Neamului, din Parcul Carol I. Aşadar nu este vorba de o scăpare, iar funcţia de preşedinte vede că nu îl prinde deloc pe Iohannis.

loading...

Cu toate acestea Gabriela Firea a ales să comenteze decent episodul jenant pentru preşedintele României. “Nu am fost invitată până în acest moment de președintele Iohannis.(…) Cei care l-au sfătuit președinte au făcut-o prost. Este și părerea mea de fost jurnalist. Dacă nu insistam pentru reabilitarea Arcului de Triumf, defilarea de 1 decembrie avea loc tot în parcul Carol. Este trist ce se întâmplă”, a spus Gabriela Firea citată de DC News.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a spus că Ziua Națională nu e a unui președinte sau partid, ci a românilor, conform Stiri pe surse.

”Nu am fost invitat. Nu cumva vă imaginați că nu mai pot de grija acestei invitații. Atitudinea președintelui e una profund gfreșită. E în plin război cu opoziția politică. Transformă sărbătoarea națională într-un partinică. 1 Decembrie nu e sărbătoarea președintelui, a unui partid, ci a tuturor românilor. El a anunțat că nu va participa vineri la şedinţa festivă organizată de CCR cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la adoptarea Constituţiei din 1866 şi a 25 de ani de la adoptarea Constituţiei din 1991. Prin acest refuz, demonstrează că are un disperț față de Constituția României. Nu asta așteptam de la președintele țării mele.

Aici vorbim de instituții, nu de războaie politice, el s-a transformat în agent electoral al PNL și nimic altceva.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu la Antena 3, în cadrul emisiunii ”Subiectiv”.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top