Socant

Folosesc urina să fabrice una din cele mai consumate băuturi din lume

Fabrica de bere daneză, Norrebro Bryghus, a colectat nu mai puţin de 54.000 litri de urină de la celebrul festival Roskilde pentru a fertiliza orzul din care îşi fabrica berea.

loading...

Potrivit Rock On, procesul prin care Norrebro Bryghus a preferat să-şi fertilizeze orzul, în locul metodei tradiţionale, se numeşte Beercycling, iar berea care nu conţine deşeuri umane, se numeşte, mai mult sau mai puţin inspirat, Pisner.

„Întocmai cum unele magazine vând bunuri second hand, tot aşa Beercycling ne permite să recliclăm ce altfel al pierde în natura”, a declarat Karen HækkerupCEO la Consiliul Agriculturii şi Mâncării din Danemarca pentru publicaţia Visit Copenhagen. „Când vorbim despre economie circulară, fermierii danzei sunt cei mai buni din lume. Dacă putem fabrica bere folosind urna ca fertilizator agricol, putem recicla orice”, a concluzionat aceasta.

loading...

Directorul executiv al fabricii de bere Norrebro BryghusHenrik Vang a adăugat: „Vrem să folosim proiectul Beercycling parţial pentru povestea lui, dar şi pentru că susţine economia circulară. E un proiect foarte cool.”

Cei 54.000 litri de urină colectaţi au produs 60.000 sticle de bere. Pisner va fi pe piaţă începând de săptămâna viitoare.

loading...