News

Fontus, dispozitivul pentru bicicletă care transformă aerul în apă

Fontus este este recipientul de apă care se umple singur. Concret, sticla adună umezeala din aer, o condesează și o transformă în apă bună de băut. Funcționează cu doar cu lumina soarelui și poate umple o sticlă de 0,5 l de apă într-o oră în condițiile climatice propice.

hnSsGXb

loading...

„Am făcut nenumărate experimente pentru a vedea care sunt condițiile și materialele mai bune încât să funcționeze cât mai bine. După 30 de experiemente am reușit în sfârșit ca să condensez apa” a spus Kristof Retezar de la Universitatea de arte aplicate din Vienna. Sticla are un dispozitiv pentru a putea să fie fixat pe biciclete.fontus-water-bottle

În dispozitiv se întâmplă multe procese interesante. Practic, aerul intră în camera inferioară a dispozitivului la o viteză mare, iar acolo se transformă în apă. Mai mult decât atât, atunci când aerul intră în camera de sus este oprit de ziduri mici perforate non-liniar, care reduc viteza lui, cu scopul de a da aerului timpul necesar să-și piardă moleculele de apă. Prețul dispozitivul va fi sub 100 de dolari.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top