News

Fost ofiter SRI, despre PLANUL lui Klaus Iohannis

Fostul ofiter SRI si senator PSD, Daniel Savu devoaleaza planul malefic pe care il are presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. „Ne aflăm în fața unui troc, în care interesele țării sunt sacrificate de președinte”, sustine Savu care prezinta cronologia evenimentelor care arata clar ce se urmareste. Lucrurile sunt limpezi si va invitam sa cititi cum s-a actionat si care este scopul final.

loading...

„TROCUL PREȘEDINTELUI

Faptele:

loading...

7 iunie 2018 – DIICOT începe urmărirea penală in rem pentru infracţiunea de înaltă trădare, în urma plângerii depuse de Ludovic Orban împotriva prim-ministrului Viorica Dăncilă, după o vizită de stat a premierului român în Israel.

7 iunie 2018Curtea Constituţională publică motivarea deciziei privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA.

8 iunie 2018 Motivarea CCR este publicată în Monitorul Oficial și devine obligatorie pentru președinte.

România așteaptă de la Klaus Iohannis să respecte decizia CCR și să își facă datoria de a semna decretul de revocare pentru procurorul șef DNA. Președintele refuză să se conformeze și amână această decizie.

27 iunie 2018Motiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă este respinsă în Parlament, aducând grave prejudicii de imagine și credibilitate liderului principalului partid de opoziție, Ludovic Orban, inițiatorul moțiunii.

Succesul moțiunii de cenzură, implicit căderea Guvernului Dăncilă, ar fi răspuns așteptărilor președintelui Klaus Iohannis, care i-a cerut demisia premierului Viorica Dăncilă imediat după vizita în Israel .

28 iunie 2018DIICOT prezintă public, după 3 săptămâni, măsura adoptată încă din 7 iunie 2018 – „s-a început urmărirea penală in rem (cauza Dăncilă/Orban) pentru săvărşirea infracţiunii prevăzute de art.398 Cod Penal (înaltă trădare) raportat la articolul 394 lit.b şi articolul 407 al.1 Cod Penal (divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională)”.

Potrivit Constituției, dacă se începe urmărirea penală împotriva premierului Viorica Dăncilă ca persoană, aceasta poate fi suspendată oricând din funcție de președintele Iohannis, fără acordul Parlamentului.

1 iulie 2018 – Conform informațiilor prezentate de un jurnalist israelian, premierul israelian Benyamin Netanyahu a amânat sedința de guvern comună cu Guvernul României, care ar fi trebuit să aibă loc în luna august la București, o decizie diplomatică, dar cu efecte nefavorabile pentru România.

Cronologia de mai sus este în mod determinant și intenționat simplificată, astfel încât firul roșu al planului să devină evident pentru oricine și mai presus de orice îndoială.

Ne aflăm în fața unui troc, în care interesele țării sunt sacrificate de președinte, pentru consolidarea unei poziții interne favorabile, în perspectiva candidaturii sale pentru un nou mandat.

Pe scurt, mesajul este cam așa: “Suspend premierul dacă mă obligați să semnez decretul de revocare a procurorului șef DNA !””, a explicat Daniel Savu.

loading...