News

Fostul președinte PSD ar putea ajunge vicepreședintele PNL

Fostul pesedist Mircea Geoană este aproape de funcția de vicepreședinte al PNL. În momentul de față, el este președintele Partidului Social Românesc (PSRO), o formațiune care nu a avut un rezultat notabil în alegerile locale.

”BPN al PNL i-a mandatat pe cei doi copreședinți să poarte discuții cu președinții partidelor din opiziție, în afară de PSD. La nivelul Senatului am avut o colaborare bună cu Mircea Geoană și cu parlamentarii din grupul lui (…) Da, e posibil”, a spus Ioan Popa, liderul grupului PNL din Senat, miercuri, la Antena 3.

Potrivit lui Radu Tudor, Mircea Geoană va fi vicepreședinte al PNL, coordonator cu politica externă. Totodată, Geoană a fost președintele Partidului Social Democrat din aprilie 2005 până în februarie 2010, președinte al Senatului din decembrie 2008 până în noiembrie 2011, a fost Ambasador al României în SUA și Ministru de Externe în Guvernul Năstase.

Trecutul

loading...

În 2005, Ion Iliescu l-a facut „prostanac” pe Mircea Geoana in plina sedinta a grupului senatorial PSD. Spre stupoarea asistentei, la un moment dat, cand se discuta un subiect legat de situatia parlamentara a PSD, Ion Iliescu a spus ca „Mircea Geoana s-a purtat ca un prostanac intre cele doua tururi de scrutin ale prezidentialelor, cand s-a dus prin tara si a spus ca UDMR va fi alaturi de PSD la guvernare”. Ion Iliescu a apreciat ca aceste afirmatii ale lui Mircea Geoana au dus la pierderea unui numar important de voturi in Transilvania, ceea ce, in final, a insemnat pierderea alegerilor prezidentiale de catre Adrian Nastase.senatorul_mircea_geoana_despre_proiectul_romania_noastraÎn 2011, Mircea Geoană a fost exclus din PSD în urma deciziei luate în CExN, marţi, cu 50 de voturi „pentru”, cinci „împotrivă” şi trei abţineri. Dezbaterile din CExN au durat aproape patru ore.

Geoană a declarat după decizia CExN, că PSD nu se va reforma câtă vreme va fi condus din umbră de Ion Iliescu şi Adrian Năstase, el precizând că Victor Ponta este o marionetă a acestora, „cu apucături tiranice şi o lipsă teribilă de caracter”.

„Din păcate, acest partid, atâta vreme cât este condus din umbră de Iliescu şi Năstase nu are vreo şansă de reformare. Au pus în fruntea partidului o marionetă cu apucături tiranice şi o lipsă teribilă de caracter, cu un ton suburban. Nu am văzut niciodată atâtea minciuni şi invective, nu am vazut niciodată atât de puţină decentă în relaţiile din partid”, a spus Geoană la acea vreme.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top