News

Gabriel Vlase, școlit de SRI este sustinut de PNL la sefia SIE

Partidul Naţional Liberal susţine propunerea preşedintelui Klas Iohannis pentru şefia Serviciului de Informaţii Externe, în persoana deputatului PSD, Gabriel Vlase, a anunţat preşedintele PNL Ludovic Orban. Vlase este  școlit de Gabriel Oprea și SRI.

loading...

„Am luat decizia de a sprijini propunerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru funcţia de şef la Serviciul de Informaţii Externe”, a declarat Ludovic Orban.

Deputatul PSD, Gabriel Vlase a primit, luni, aviz favorabil de la Comisia de control al SIE, ulterior plenurile reunite urmând să dea votul.

loading...

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis pe 14 iunie, o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, în care propune numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a lui Petru-Gabriel Vlase.

Petru-Gabriel Vlase este vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind analizarea şi actualizarea cadrului normativ cu incidenţă în domeniul securităţii naţionale, potrivit Agerpres.

El este absolvent al Colegiului Naţional de Apărare, Universitatea Naţională de Apărare, al Colegiului Superior de Securitate Naţională, Academia Naţională de Informaţii, şi doctor în Ştiinţe militare şi informaţii, Academia Naţională de Informaţii.

Vlase apare și în dosarul retrocedărilor în care a fost trimis în judecată Viorel Hrebenciuc. „Deputatul Vlase Gabriel le oferă garanții celor doi inculpați (Adam și Sturdza – n.r.) că după dată de 11 septembrie 2012, când problemele cu justiția vor fi finalizate (făcând referire la decizia ce urmă să se dea la contestația în anulare), va încerca să schimbe ‘starea de spirit’ a celor de care depinde punerea în posesie a hectarelor de pădure”, se arată în rechizitoriul DNA. 

loading...