News

GIP a terminat analiza în cazul Kovesi. Rezultate incredibile şi greu de contestat

Grupul de Investigaţii Politice anunţă pe Facebook că a terminat de analizat lucrarea de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi. Potrivit grupului condus de Mugur Ciuvică, cel mai performant soft anti-plagiat, iThenticate, arată că șefa DNA a plagiat în proporție de 50%  capitolele 5 și 6 ale lucrării.

De asemenea, GIP scrie că Kovesi a plagiat inclusiv lucrările unei persoane cercetate de DNA.

Capitolul 6 plagiază masiv din lucrarea profesorului Maxim Dobrinoiu, „Infracțiuni în domeniul informatic”, apărută în 2006, susține aceeași sursă.

„De exemplu, Secțiunea a 2-a din Capitolul 6 al lucrării lui Kovesi (paginile 368-377) este copiată integral după Secțiunea a 2-a a lucrării profesorului Dobrinoiu. Kovesi a preluat cu copy – paste inclusiv titlul Secțiunii din lucrarea originală „Aspecte de drept comparat privind criminalitatea informatică”.

loading...

Profesorul Dobrinoiu a studiat modul în care este sancționată criminalitatea informatică în diverse țări. Kovesi a copiat integral analiza profesorului Dobrinoiu, schimbând ordinea țărilor și inserând notele de subsol din lucrarea originală ca și când i-ar fi aparținut. După 10 pagini plagiate, Kovesi a inserat în antepenultimul paragraf al secțiunii o notă în care face trimitere la lucrarea lui Dobrinoiu, pentru a da impresia că doar acel paragraf e preluat”, mai arată Grupul de Investigații Politice.

„În capitolul 5, Kovesi a plagiat masiv inclusiv din lucrarea ”Elemente de toxicologia drogurilor”, publicată în 2006 de profesorul Radu Alexandru Macovei. Profesorul Macovei este fostul director al spitalului Floreasca. În 2012, DNA l-a cercetat pe profesorul Macovei pentru că l-ar fi ținut în spital pe Adrian Năstase.

La fel ca în capitolele anterioare, Kovesi a încercat să-și ascundă plagiatul schimbând unele cuvinte din textul original: „opiumul” (Kovesi) în loc de „opium-ul” (Macovei); „sfârșitul anilor 1930”(Kovesi) în loc de „sfârșitul anilor 30” (Macovei); „toți componenții societății” (Kovesi) în loc de „toți membrii societății” (Macovei), „afrodiziace” (Kovesi) în loc de „afrodisiace” (Macovei). Kovesi nu a pus ghilimele sau vreo notă de subsol care să indice sursa textului pe care îl reproduce”, scrie GIP.

Capitolul 6 plagiază masiv din lucrarea profesorului Maxim Dobrinoiu, „Infracțiuni în domeniul informatic”, apărută în 2006, susține aceeași sursă.

„De exemplu, Secțiunea a 2-a din Capitolul 6 al lucrării lui Kovesi (paginile 368-377) este copiată integral după Secțiunea a 2-a a lucrării profesorului Dobrinoiu. Kovesi a preluat cu copy – paste inclusiv titlul Secțiunii din lucrarea originală „Aspecte de drept comparat privind criminalitatea informatică”. Profesorul Dobrinoiu a studiat modul în care este sancționată criminalitatea informatică în diverse țări. Kovesi a copiat integral analiza profesorului Dobrinoiu, schimbând ordinea țărilor și inserând notele de subsol din lucrarea originală ca și când i-ar fi aparținut. După 10 pagini plagiate, Kovesi a inserat în antepenultimul paragraf al secțiunii o notă în care face trimitere la lucrarea lui Dobrinoiu, pentru a da impresia că doar acel paragraf e preluat”, mai arată Grupul de Investigații Politice.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top