Tehnologie

Google vrea să înlocuiască SMS-urile. Operatorii români de telefonie vor adopta noua tehnologie

Google vrea să revoluționeze comunicarea virtuală. Google a anunțat că a ajuns la un acord cu cei mai mari operatori de telefonie din lume, printre care și Orange, Telekom şi Vodafone din România, care vor suporta tehnologia sa — Chat — ca înlocuitor pentru mesajele text clasice (SMS), scrie news.ro

loading...

Cel mai mare motor de căutare din lume a convins 55 de operatori de telefonie din lume să înlocuiască mesajele clasice cu Chat, tehnologie ce va folosi  conexiunea de date, precum aplicaţiile obişnuite de comunicare. Când nu există o conexiune la net, mesajele vor fi trimise automat ca SMS (aşa cum procedează Apple cu iMessage).

Google a încercat de mai bine de zece ani să dezvolte o aplicație care să înlocuiască SMS-urile clasice și să introducă o aplicație proprie. Dar, pentru că nu a fost suficient de convingător, Google a decis, în cele din urmă să schimbe regulile. De ce să se mai chinuie să-i atragă pe utilizatori să-i folosească aplicația, când îi poate obliga pe operatorii de telefonie mobilă să le ofere doar o singură alternativă, conform playtech.ro.

loading...
Google va putea, în sfârșit să se ridice la nivelul Apple și să aibă și el propriul iMessage. Numai că la Android se va numi Chat și va fi un real competitor pentru Facebook Messenger sau WhatsApp pentru că Chat va funcționa ca orice aplicație de acest tip.

Da, Google a oprit lucrările pentru dezvoltarea Allo, pentru a transfera întreaga echipă de proiect și a investi toate resursele la Android Messages pentru tehnologia RCS (Rich Communication Services). Și n-ar fi reușit niciodată acest obiectiv dacă n-ar fi colaborat cu operatorii de telefonie mobilă.

Acestora din urmă le convine din plin pentru că pentru a trimite mesaje, aplicația îți va utiliza date mobile. Conexiunea la internet nu e neapărat o necesitate, pentru că în absența ei, mesajele vor fi trimise ca SMS, ca în cazul iMessage de la Apple. Regula se aplică și în cazul în care trimiți mesajul unei persoane care încă nu are Chat activ.

loading...