News

Gorghiu, apel disperat la electorat: Oameni buni, PSD nu va guverna! Ne vom mobiliza

Ultimele sondaje de opinie par să-i trezească neliniștea președintelui PNL, Alina Gorghiu, care a făcut un apel disperat la electoral susținând că Partidul Social Democrat nu va guverna România. Gorghiu promite o mobilizare cu toate că mai sunt doar câteva zile până la terminarea campaniei electorale. 

„Oameni buni, PSD nu va guverna! #PNL se va mobiliza în aceste ultime 10 zile și va arăta României și societății românești o față a unui partid politic și a unui prim-ministru care vor da un raport favorabil guvernării la 100 de ani de la Marea Unire. Haideți împreună să facem acest lucru și să dăm României un prim-ministru liberal în 2018″, a spus Gorghiu.

loading...

Este de înțeles grija Alinei Gorghiu mai ales după ce un nou sondaj ajuns pe masa unui partid parlamentar arată catastrofa care îi pândește pe liberali. Potrivit sondajul care a fost publicat de Stiri pe surse, PSD a ajuns la un stabil 40%, asta în timp ce PNL s-a prăbușit și a ajuns la 21%, situație care nu lasă prea multe dubii asupra partidului care va forma majoritatea parlamentară și implicit Guvernul. În partea a doua a clasamentului regăsim ALDE cu 6%, PMP cu 6%, USR cu 5%, dar și UDMR tot cu 5%. Aceste cifre ne arată că vor fi multe voturi care vor merge spre partidele mai mici, dar care nu vor face pragul electoral.

Voturile respective se vor strânge în coșul național și vor intra la redistribuire. În acest context, alianța PSD+ALDE ar înregistra un scor direct de 46%, iar cu redistribuirea se ajunge la mult peste 50%, ceea ce înseamnă o majoritate confortabilă pentru formarea Guvernului. De partea cealaltă, PNL+USR+UDMR ajung la 37%, iar dacă liberali fac compromisul și-l acceptă pe Traian Băsescu, atunci ajung la 43%. Cu redistribuire, această alianță ajunge aproape de 50%, dar insuficient pentru a forma Guvernul.

loading...
To Top