News

Gorghiu, după demiterile din Guvernul tehnocrat: Cioloş ar fi un bun premier din partea PNL

Copreşedintele PNL a făcut un portret robot al candidatului ideal din partea PNL la şefia Guvernului: capabil, cu bună-credinţă şi integru. Alina Gorghiu a declarat că, din punctul ei de vedere, Dacian Cioloş ar fi un bun premier din partea PNL, dar că deocamdată actualul şef al Guvernului ”doreşte continuarea proiectelor ca prim-ministru tehnocrat”.

”Domnul Cioloş, din punctul meu de vedere, este un profil corect de prim-ministru pentru Partidul Naţional Liberal. Dacă şi când vom lua decizia legată de prim-ministru, vă anunţăm (…) Domnul Cioloş a dat un răspuns că îşi doreşte continuarea proiectelor ca prim-ministru tehnocrat până în luna decembrie, că înţeleg că în decembrie vor fi alegerile, 4 sau 11 decembrie sunt datele preconizate de Guvern”, a afirmat Gorghiu citată de Mediafax.

loading...

Gorghiu a mai susţinut că ”este de bun-simţ” ca un partid să îşi anunţe din timp candidatul la funcţia de prim-ministru şi că PSD nu face acest lucru deoarece Liviu Dragnea vrea pentru el fotoliul de şef al Guvernului.

Întrebată dacă, în opinia sa, preşedintele Iohannis ar accepta o variantă ca Dragnea pentru Palatul Victoria, Alina Gorghiu a spus că PNL ”nu-i va da de ales preşedintelui” altă soluţie decât un premier liberal.

”Eu sunt sigură că preşedintele apreciază integritatea şi apreciază, în politică, oameni care nu au probleme cu legea. Eu am convingerea că nu-i vom da de ales preşedintelui şi mandatul va fi atribuit, mandatul să facă majoritatea parlamentară, va fi atributi Partidului Naţional Liberal”, a spus ea.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top