News

Gorghiu: Guvernul a adus creștere economică și nu a avut scandaluri de corupție

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a afirmat că „e o mare performanță” pentru actualul Guvern faptul că nu a fost implicat în scandaluri de corupție și că a reușit să asigure o creștere economică pe primul trimestru al acestui an.

„Eu nu am auzit scandal de corupție legat de acest guvern. În general ni se reproșează atunci când suntem la guvernare multiplele evenimente care au în prim plan fapte de corupție. (…) Pe mine mă bucură faptul că e un guvern care îți asigură stabilitate economică pe termen scurt, că un an de zile nu poate fi catalogat ca un termen lung. Este un guvern care pe primul trimestru din 2016 a avut o creștere economică de 4,2% raportat la primul trimestru din 2015. Vorbim de un guvern care nu a alocat din Fondul de rezervă cum a făcut cel dinainte nu știu câte milioane de euro alocări ilegale către primari de o anumită culoare”, aprecizat Alina Gorghiu la Antena 3.

loading...

Întrebată dacă și-ar dori ca Dacian Cioloș să fie premier în toamnă, Gorghiu a replicat : „E foarte mare diferență între ce îmi doresc eu și ce o să se întâmple. Da, eu mi-aș dori ca un om ca Dacian Cioloș să fie propunerea noastră ca prim ministru. De la ce îmi doresc eu, la ce își dorește Cioloș s-ar putea să fie o mare diferență însă atunci când am făcut declarația vorbeam de tipologie, de profil de candidat de prim ministru”.

În opinia Alinei Gorghiu, PNL nu poate să vină „cu o propunere de prim ministru o persoană care e condamnată”.

„Nu pentru că aș avea ceva cu alte propuneri venite din alte partide. Dar gândiți-vă la cancelariile europene, gândiți-vă la ce s-ar fi spus la summit-ul NATO, așa pe coridoare, în discuțiile informale, la Consiliul European pe tema asta. Evident că acel candidat de prim ministru trebuie să aibă experiență administrativă, trebuie să aibă un profil integru, trebuie să aibă un istoric compatibil cu cel al PNL”, a mai spus liderul liberal.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top