Externe

Guccifer s-a sinucis – cui folosește politic această știre falsa?

Stirea suna cam asa, pe retelele de socializare: „Hackerul roman Guccifer a fost gasit spanzurat in celula sa din SUA – l-au omorat si pe asta!”. Normal ca iti vin instantaneu dracii pe blestematul popor american, motiv pentru care suspecti pentru aceasta dezinformare au fost, la fel de instantaneu, rusii.

Numai ca pe rusi ii cam doare la basca de sentimentele poporului roman care avea oricum sa afle a doua zi ca stirea e falsa…in plus, pe romani ii cam doare la basca de Guccifer asta, ca doar nu i-o fi intrebat si pe ei cand intra in conturile alora si le citea corespondenta…

Si atunci?

Elementary, my dear Watson – stirea a aparut pe un site american de stiri,christiantimesnewspaper.com iar apoi s-a raspandit pe multe alte site-uri de stiri sau de opinii. In scurt timp insa au aparut si desmintirile autoritatilor si atunci restul site-urilor de stiri anuntau si acest aspect – totul era o pacaleala, un „hoax” cum ii spun americanii.

loading...

Aparitia informatiei in SUA face ca intentia dezinformarii sa fie poporul american si nu poporul roman care s-ar fi gandit ca americanii ii omoara conationalii. In afara de cativa pusti care se cred hackeri, credeti-ne, nu da dracu’ doi bani pe Guccifer, un personaj care nu a spart mailurile respective folosind tehnologia ci folosind prostia omeneasca.

Cui ar folosi o asemenea stire falsa?

Taberei republicane, in America, pe de o parte, care a putut sa arate cu degetul pretinsa musamalizare pusa la cale de Hillary.

Pe de alta parte, activistilor pro-americani de la noi care au putut sa arate cu degetul, acum, dupa ce dezinformarea a iesit la iveala, catre rusi ca fiind cei care au pus la cale articolul respectiv. Care rusi nu mai puteau nici de Guccifer al nostru, nici de sentimentele noastre pentru hackerii romani extradati in SUA. Prostia, dac-ar durea…(politicscam.ro)

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top