News

Gușă: Cioloș este un om mic. Guvernarea tehnocrată trebuie judecată. Nu știm multe

Consultantul politic Cozmin Gușă este de părere că guvernarea Cioloș trebuie judecată, pentru că în decursul unui an „s-au schimbat atâția miniștri fără să știm ce s-a întâmplat”. Potrivit Realitatea TV, acesta a susținut că acuzațiile pe care Dragnea le aduce guvernării Cioloș, privind rectificările pozitive din lunile august și noiembrie, trebuie dovedite.

„Trebuie văzut în ce măsură acest lucru foarte grav pe care Liviu Dragnea îl acuză la adresa Guvernului Cioloș este real sau nu. Este foarte greu să vezi prin cenușa războiului. Datoria noastră, și cel puțin la Realitatea TV, o să încercăm să descifrăm dacă, într-adevăr, acele rectificări pozitive au fost ilegale sau nu, dacă s-au datorat unor neatenții sau unor lucruri făcute intenționat. Pentru că, totuși, noi am avut o guvernare anormală. O guvernare atât de mică în timp, cu un om mic. După mine, Dacian Cioloș a fost un om mic. S-au schimbat atâția miniștri fără să știm ce s-a întâmplat. Nu s-a întâmplat nimic. Ori noi aveam pretenția de la niște oameni care vin de la marele Bruxelles să pună niște mecanisme în funcțiune care să conteze”, a spus Gușă.

loading...

Totodată, acesta o acuză pe Raluca Prună, fostul ministru al Justiție, de faptul că nu a gestionat bugetul ministerul astfel încât să rezolve problemele din penitenciarele din România.

”Mă așteptam ca Raluca Prună să cheltuiască banii din bugetul Ministerului Justiției pentru rezolvarea situației din penitenciare, nu să dea înapoi la buget sume atât de mari necheltuite. Asta este o guvernare care trebuie să fie judecată, dar nu cu gesturi de imagine. Și trebuie să vedem dacă, într-adevăr, această bombă lansată de Dragnea este așa sau nu e așa. Dacă e așa, e foarte grav. Și nu mai putem să spunem direct ‚sunteți de vină că nu implementați programul cu care ați câștigat alegerile’. La alegeri e ca la Loterie. Și-n America. Se spun o groază de lucruri, acela care este crezut merge mai departe.

Credeți că Donald Trump va face ceva din ce va zice? Eu nu. Dar l-au votat americanii. Și în România e la fel. Mai degrabă trebuie să vedem cât de frauduloasă și dacă a fost guvernarea lui Cioloș, ceea ce va fi scandal mondial. Sumele să spunem că sunt considerabile, nu atât de mari, dar deja 2-3 miliarde de euro contează. Sunt bani. Mai mult, este o minciună instituționalizată, dacă va fi așa„, a mai spus Cozmin Gușă.

loading...
To Top