Guvernul taie în carne vie! Nu susține o scutire a impozitului pe venit pentru tineri
News

Guvernul taie în carne vie! Nu susține o scutire a impozitului pe venit pentru tineri

Guvernul nu susține inițiativa legislativă care propune ca tinerii până în 25 de ani să fie scutiți, timp de 3 ani, de impozitul pe venit, facilitate care i-ar ajuta și pe angajatori, scutiți astfel de la acoperirea costului cu impozitul angajatului.

Facilitatea, concepută după modelul scutirii de impozit din domeniul IT, i-ar stimula și pe angajatori să apeleze la tineri, deoarece nu vor mai fi obligați să acopere cheltuielile pentru impozitul angajatului, potrivit Profit. Executivul a comunicat Parlamentului că o astfel de măsură ar discrimina alți tineri și nu ar asigura tratament egal tuturor investitorilor.

loading...

Printre argumentele invocate de Executiv se numără cel privind discriminarea altor categorii de tineri, respectiv a celor sub 25 de ani, dar cu vechime mai mare de 3 ani, sau a studenților care depășesc această vârstă.

“Prin acordarea acestei facilități se creează un cadru discriminatoriu față de celelalte categorii de contribuabili care obțin venituri de aceeași natură, dar nu se încadrează în criteriile stabilite, întrucât, deși corespund limitei de vârstă, au peste 3 ani vechime. De asemenea, sunt tratați în mod inechitabil și tinerii care au depășit vârsta de 25 de ani, dar sunt încă studenți. Astfel, ulterior absolvirii, în primii 3 ani de muncă aceștia nu vor beneficia de scutirea de impozit pe veniturile din salarii și asimilate salariilor”, arată Guvernul.

Angajarea în regim part-time ar rămâne astfel soluția optimă pentru mulți dintre tinerii cu vârste cuprinse între 15-25 de ani, dar este descurajată de fiscalitatea ridicată.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });