Guvernul tehnocrat scuipa în ochi veteranii eroi. Se anunță moțiune de cenzură
News

Guvernul tehnocrat scuipa în ochi veteranii eroi. Se anunță moțiune de cenzură

Liderul PSD Liviu Dragnea ameninţă Cabinetul condus de Dacian Cioloş cu o moţiune de cenzură dacă nu rezolvă situaţia veteranilor care ar fi primit somaţii de la ANAF pentru plata retroactivă a unor impozite.

Mai exact, după ce Guvernul a schimbat legea, veteranii de război au primit somații acasă de la FISC, pentru ca rudele acestora sunt obligate să-și plătească impozitul pentru partea lor de proprietate. Prin noul Cod Fiscal promulgat la finalul anului trecut de preşedintele Klaus Iohannis, militarii care au luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial şi cei care în teatrele de operaţiuni din afara ţării erau scutiţi de plata impozitelor pe clădiri, pe teren şi pe autorurism.veterani_Cluj-696x395

loading...

„De la 1 iunie, aceşti oameni, care s-au sacrificat pentru România, luptând în Al Doilea Război Mondial sau în războaiele din Afganistan, Bosnia sau Irak, sunt somaţi de administraţiile financiare să plătească impozite de care fuseseră scutiţi prin lege (Codul fiscal). Aceeaşi măsură se aplică şi persoanelor cu handicap. Anterior, Guvernul Cioloş impozitase şi pensiile veteranilor, ceea ce i-a adus pe aceştia în situaţia de a returna sume de bani din pensie. Încercarea reprezentanţilor veteranilor de a se consulta cu premierul sau cu alţi responsabili guvernamentali a eşuat. Pur şi simplu, n-a vrut nimeni să stea de vorbă cu ei”, scrie Dragnea, într-un comunicat de presă al PSD.

Liderul social-democrat îi transmite premierului Dacian Cioloş că el ocupă această funcţie datorită celor care au luptat, cu riscul vieţii, pentru ţara lor, iar statul le datorează anumite beneficii. Dragnea ameninţă chiar cu o moţiune de cenzură împotriva Guvernului dacă situaţia nu este remediată.

„Nu sunt patetic. Respectul pe care îl datorăm lor nu se măsoară în bani; cu toate acestea, drepturile pe care statul le acordă sunt atât de puţine. Îi cer de aceea premierului Cioloş ca, urgent, să anuleze efectele acestei noi şi uluitoare dovezi de dispreţ la adresa românilor. România este o ţară care îşi cinsteşte eroii, încă mai este aşa ceva. Dacă acest guvern nu va şti să-şi cenzureze măcar acest dispreţ, îl va cenzura PSD prin moţiune”, mai spune Liviu Dragnea.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });