Guvernul transformă ANL în agenție imobiliară. Chirii la prețul pieței. Ce fac tinerii frumoși și liberi
News

Guvernul transformă ANL în agenție imobiliară. Chirii la prețul pieței. Ce fac tinerii frumoși și liberi

Guvernul nu știe cum să obțină mai mulți bani de la români. Acum vrea să majoreze chiriile şi să pună punct vânzării apartamentelor ANL, arată Strategia Naţională a Locuirii, lansată în dezbatere publică pe website-ul Ministerului Dezvoltării. În acest moment, tinerii chiriaşi pot cumpăra locuinţa la un an de la data semnării contractului de închiriere. Cât de mari să fie chiriile? Cât sunt și cele practicate de agențiile imobiliare. Este greu de înțeles ce rol ar mai avea ANL în afara faptului că ar ajunge o afacere imobiliară nu un sprijin pentru tineri.anl_07155000

loading...

În prezent, peste 12.400 de chiriaşi pot să cumpere locuinţele ANL în care stau cu chirie, dar vânzările anuale nu depăşesc 700 de unităţi locative. În 2014 au fost vândute 605 locuinţe, iar în 2015 ceva mai multe: 646 apartamente, arată datele furnizate de Agenţie la solicitarea Economica.net. 

Preţul de vânzare pe metru pătrat al unui apartament ANL este de trei ori mai mic decât cel al unui apartament vechi sau nou.

loading...

„Vânzarea locuinţelor cu chirii subvenţionate pentru tineri în contextul în care fondul de locuinţe publice este deja foarte limitat nu este recomandată”, se arată în Strategia Naţională a Locuirii. Motivul?

Acest fond locativ ar putea fi utilizat ca locuinţe închiriate la preţul pieţei, care să contribuie la subvenţionarea încrucişată a locuinţelor sociale sau la strângerea de fonduri pentru locuinţe sociale noi. Sau ar putea fi închiriate familiilor cu un venit redus, care pot să plătească chiriile actuale.

12.463 de apartamente construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) sunt disponibile spre vânzare.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });