News

Guvernul ”vorbește” despre descinderile DNA

Procurorii DNA au descins luni la Palatul Victoria, de unde au ridicat mai multe documente si au audiat angajati ai Guvernului intr-un dosar de coruptie privind concursurile pentru ocuparea functiilor de consilier de la Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul. La aproape 24 de ore de la actiunea DNA a venit si prima reactie de la Executiv, potrivit ziare.com.

Intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei, Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul precizeaza ca perchezitiile au durat 4 ore si au fost audiate mai multe persoane. Ancheta procurorilor vizeaza concursurile pentru ocuparea functiilor de consilier 1 si consilier 2, organizate de catre minister chiar luni.

Iata integral comunicatul Ministerului pentru relatia cu Parlamentul:

„In cursul zilei de luni, 31 iulie, mai multi procurori si ofiteri de politie judiciara din cadrul DNA Bucuresti au efectuat perchezitii, in baza unui mandat de perchezitie domiciliara emis de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia Penala, in patru birouri din cadrul Ministerului pentru Relatia cu Parlamentul, care are sediu principal in Palatul Victoria.

loading...

Perchezitia s-a desfasurat intre orele 15:00 si 19:00 si a vizat concursurile pentru ocuparea functiilor de consilier 1 si consilier 2, organizate de catre minister in aceeasi zi. Au fost audiate persoane de la cabinetul ministrului si din minister – respectiv Comisia de concurs, au fost facute fotografii si filmari pe toata perioada perchezitiilor.

Dorim ca ancheta sa se desfasoare cat mai repede si sa aflam adevarul, astfel incat sa stim daca au fost comise fapte in afara legii.

Ne exprimam pe aceasta cale increderea in corectitudinea actiunilor intreprinse de catre autoritatile statului, precum si in competenta si corectitudinea justitiei din Romania”.

loading...
To Top