News

Haos în Guvern. După Shhaideh încă un ministru este LOVIT de DNA. Se cere URMĂRIREA PENALĂ

În dosarul în care a fost, vineri, începută urmărirea penală a vicepremierului Sevil Shhaideh, procurorii DNA cer și încuviințarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb, în prezent ministru delegat pentru Fonduri Europene și fost ministru al Mediului.

Anchetatorii o acuză pe Rovana Plumb de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în exercitarea funcției ministeriale.

„Din probele administrate, a rezultat bănuiala rezonabilă că numita Rovana Plumb, în calitate de ministru al Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, cu intenție a ajutat la săvârșirea faptei penale reținute în sarcina suspectei Sevil Shhaideh, respectiv a inițiat și promovat H.G. 858/2013 în decurs de 17 ore, în perioada 5.11.2013 – 6.11.2013, cu încălcarea procedurii de la nivelul Guvernului pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de acte normative. Prin efectele acestei hotărâri de guvern s-a urmărit crearea unei aparențe de legalitate a trecerii Insulei Belina și a Brațului Pavel, prin proiectul de hotărâre de guvern ce va purta nr. 943/2013, contrar aspectelor semnalate în repetate rânduri de Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Justiției cu privire la forța juridică a actului normativ”, susțin anchetatorii.

loading...

Pentru încuviințarea începeririi urmăririi penale a ministrului Fondurilor Europene, DNA a transmis procurorului general, Augustin Lazăr, cerere de sesizare a Camerei Deputaților.

Printr-un comunicat de presă, DNA mai anunță că a început urmărirea penală împotriva a cinci suspecți:

– Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat în cadrul Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (M.D.R.A.P.). Acuzația este de abuz în serviciu.
– Ionela Stoian, director în cadrul M.D.R.A.P. Acuzația: complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu.
– Gheorghiu Mariana Sanda, asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Alexandria. Acuzația: abuz în serviciu.
– Gușă Rodica, asistent-registrator în cadrul Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Alexandria. Acuzația: complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu.
– Diaconu Alexandrina Anduța, registrator-șef în cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Teleorman. Acuzația: complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu.

loading...
To Top