Haos în Guvernul tehnocrat! În ritmul ăsta, până la alegeri se schimbă tot guvernul. Pas cu pas
News

Haos în Guvernul tehnocrat! În ritmul ăsta, până la alegeri se schimbă tot guvernul. Pas cu pas

Premierul Dacian Cioloș a anunțat că ministrul Transporturilor, Dan Costescu, ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, ministrul Educației, Adrian Curaj, și ministrul delegat pentru relația cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, au fost schimbați din funcție.

„După o perioadă de pregătire, Guvernul intră într-o etapă nouă, aceea a livrării rezultatelor. (…) Am decis astăzi să operez câteva schimbări în Guvern. (…) Vreau să mulțumesc domnilor miniștri Adrian Curaj, Dan Costescu, Marius Bostan și Dan Stoenescu”, a declarat Cioloș la Palatul Victoria.

Premierul a mai anunțat că la Educație îl va propune miercuri pe Marius Dumitru, la Transporturi pe Sorin Bușe, la Departamentul pentru relațiile cu românii de pretutindeni pe Maria Ligor, iar la Ministerul Comunicațiilor va fi numit interimar șeful Cancelariei premierului, Dragoș Tudorache.

Premierul Dacian Cioloș a precizat că l-a informat pe președintele Klaus Iohannis asupra schimbărilor pe care le-a făcut în Guvern, fiind remaniați patru miniștri, și a adăugat că șeful statului a fost de acord.

loading...

„L-am informat pe domnul președinte. Știți că noi ne vedem în fiecare luni și trecem în revistă diferitele subiecte, activități ale Guvernului. I-am comunicat intenția mea de a face aceste schimbări, intenție cu care a fost de acord. N-am avut până acum niciodată nicio problemă din partea domnului președinte legat de decizii pe care eu le-am luat cu revocarea unor miniștri sau de numiri ale unor miniștri. Așa cum a fost de la început, de când am format echipa guvernamentală, domnul președinte a fost întotdeauna foarte deschis și a respectat deciziile pe care le-am luat”, a spus Cioloș la Palatul Victoria.

”Trenul este un lux”, te costă mandatul de ministru

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu și-a anunțat demisia. A făcut-o la o zi după ce a declarat ca ”trenul este un lux” și că este normal să aibă întârzieri. La jumătatea lunii mai, premierul Dacian Cioloş îl nominaliza pe ministrul Transporturilor ca fiind unul dintre cei de a căror activitatea nu este mulţumit. Atunci, şeful Guvernului îi reproşa faptul că nu a restructurat complet CNADNR.

Dan Costescu este unul dintre miniștrii criticați ai guvernului, acuzat că nu a făcut suficiente eforturi pentru deblocarea unor proiecte, accelerarea adoptării MasterPlanului de Transport și reformarea companiilor din subordine, în special CNADNR.

Cine sunt cei patru tehnocrați care vin în Guvernul Cioloș și ce vrea premierul de la ei

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });