News

Hilde Brandl face ”crize de nervi”. Cere demisii și atacă un ministru

Hilde Brandl, președintele Organizației Oamenilor de Afaceri liberali din București, lansează un atac dur la adresa ministrului Sănătății, Florian Bodog. Se pare că aceasta nu poate sta liniștită și s-a apucat să ceară demisii Guvernului Tudose însă în perioada tehnocrată, cea de tristă amintire pe care o știm toți, Hilde Brandl a tăcut ca peștele. Să vedem ce zice.

‘8236 de persoane au fost infectate cu rujeolă de la începutul acestui an, iar dintre acestea, 32 și-au pierdut viața, în ciuda faptului că ministrul Bodog ne-a mințit aproape în fiecare lună că situația este sub control. O astfel de situație este inacceptabilă, singura soluție este demisia de onoare

În luna mai ne-ați dat asigurări că ați ‘găsit’ un stoc de 300.000 de doze de vaccin împotriva rujeolei și că veți mai cumpăra încă 100.000 până la finalul anului. Între timp, conform propriului raport al Ministerului Sănătății, avem 2.277 de localități cu risc de îmbolnăvire, iar aproape 200.000 de copii nu au fost vaccinați’, a declarat Hilde Brandl, președintele Organizației Oamenilor de Afaceri liberali din București.

O demisie de onoare nu va repara răul făcut, însă nu mai putem juca la ruletă viitorul copiilor noștri din cauza incompetenței dumneavoastră”, amintește liderul liberal. ‘Partidul Național Liberal susține redeschiderea Institutului Cantacuzino, închis din cauza incompetenței guvernului Ponta. Niciun preț nu poate fi prea mare când discutăm de sănătatea copiilor noștri’, a explicat Brandl.

Nu este pentru prima dată când liberala lansează atacuri de acest gen. Să ne amintim acum ce s-a întâmplat în luna frebruarie, cea marcată de proteste. Atunci, a fost haos în emisiunea ”Sinteza Zilei”, luni seară. Potrivit DCNews, liberala Hildegard Brandl s-a contrat cu toți invitații, inclusiv cu realizatorul emisiunii.

Mugur Ciuvică a iritat-o pe Hildegard Brandl pentru că a întrerupt-o în timp ce făcea referire la OUG 13.

Hildegard Brandl: Domnule Ciuvică, respectați oamenii care ne ascultă!

Mugur Ciuvică: Nu vă faceți griji, că-i respect foarte mult pe telespectatorii Antenei 3, nu vă faceți griji.

Hildegard Brandl: O ordonanță, prin denumirea ei, este de urgență, adică trebuia dată ca o excepție.

Mugur Ciuvică: Trebuia dată de urgență în vacanța parlamentară tocmai pentru că era vacanță parlamentară.

Hildegard Brandl: S-a dat OUG din mai, care a fost foarte criticată de către PSD că s-a dat, că `de ce?`. Dumneavoastră (Mihai Gâdea- n.r.) ați susținut că deciziile CCR nu se aplică, bine. 

Mihai Gâdea: Ce am susținut?

Hildegard Brandl: Ați susținut aici, în platou, că deciziile CCR nu se aplică.

Mihai Gâdea: Cred că dumneavoastră gândiți în germană. 

Hildegard Brandl: Nu gândesc în germană, gândesc în română când vorbesc în română. 

Mugur Ciuvică: Înseamnă că v-ați uitat la altă emisiune. Vă uitați pe telefon la altă emisiune, la Digi, sau ceva?

Hildegard Brandl: Așadar, nu a fost dezincriminat abuzul în serviciu. Parlamentul trebuia să transpună în legislație, nicidecum Guvernul prin OUG, care ar trebui să fie excepție.

Mihai Gâdea: E o decizie foarte clară de astăzi a Curții de Apel care a constatat dezincriminarea abuzului în serviciu. E un profesor în drept constituțional, Gheorghe Iancu, care a explicat cum stau lucrurile. Dacă nu pui în acord în 45 de zile, este suspendat. Noi avem, în momentul de față, abuzul în serviciu în forma neconstituțională și iată ce se întâmplă. E o realitate, un fapt, constatat de Curtea de Apel Alba.

Hildegard Brandl: Nuuu, Curtea de Apel Alba a constatat ceva, care, cumva, într-o anumită coincidență, coroborează cu decizia Curții Constituționale și acest articol cu această încălcare a acestui HG. Dacă am analiza corect această decizie am ajunge la această concluzie.

Mihai Gâdea: Există și lege, există și profesori de drept care ne explică. Dl Iancu să știți că este unul dintre cei mai respectați oameni din acest punct de vedere în România.

Hildegard Brandl: De aia mă și decepționează faptul că are asemenea poziții aici. 

Mihai Gâdea: Ați spus că nu aveți studii juridice, știți mai bine decât dl Iancu?

Hildegard Brandl: Faptul că nu am studii juridice, nu înseamnă că nu pot să mă informez juridic.

loading...

Șteluța Cătăniciu: Dle Gâdea, cred că vede toată lumea de ce nu există dialog între partide. 99% din membrii PNL au acest discurs ca doamna Brandl. Vorbesc, gândesc și jignesc la fel. Cred că este logic pentru toată lumea de ce nu există dialog între PSD-ALDE și cei din PNL.

(…)

Mugur Ciuvică: O să vedeți în decizia CCR că se vorbește exact de prag, spune că trebuie pus un prag al prejudiciului, o valoare, peste care se consideră infracțiune respectivul abuz în serviciu, trebuie precizată intensitatea vătămării când nu e vorba de un prejudiciu material…

Hildegard Brandl: Daa, și vorbim despre lipsa excluderii despăgubirilor? Haideți!

Mugur Ciuvică: Aceste lucruri sunt prevăzute în decizia CCR. Dacă dvs citiți titlurile de pe Facebook, aveți atunci probleme de înțelegere.

(…)

Hildegard Brandl: Noi facem o dezinformare, în clipa asta, abuzul în serviciu nu este dezincriminat.

(…)

Gheorghe Iancu: Nu poți să-l condamni pe om pentru un leu, trebuie să-i stabilești o valoare. Există altceva sub 200.000 de lei. Furt, fals. 

Florin Iordache: Peste 200.000 e infracțiune penală, sub 200.000 nu, dar se recuperează suma.

(…)

Gheorghe Iancu: Eu nu sunt nici de dreapta, nici de stânga. Sunt profesor și de asta sunt aici.

Hildegard Brandl: CCR doar constată că nu este un prag, spune că nu trebuie stabilit un prag. (…)

Mugur Ciuvică: Că nu are stabilit un prag este o problemă a legii respective…

Hildegard Brandl: Este foarte clar și poate fi citit de oricine.

Mugur Ciuvică: Nu este clar decât pentru dvs și pentru Tăpălagă, pentru propagandiști ieftini.

Hildegard Brandl: Vă ajut să citim împreună.

Mugur Ciuvică: Nu mă ajutați, citiți tot. Vă apreciez efortul, ați reușit să citiți două paragrafe.

Hildegard Brandl: Mi-a fost greu, dl Ciuvică, mai ales că-mi este greu să citesc în română, știți?

Gheorghe Iancu: Uitați un mesaj pe care l-am primit, să-i spun doamnei că jignește inteligența românilor.

Hildegard Brandl: Adică CCR jignește?

Gheorghe Iancu: Nu, dumneavoastră!

Hildegard Brandl: Mă fascinează asta. Conform dânsului, CCR jignește.

Gheorghe Iancu: Mahalagism, asta se numește mahalagism. 

loading...
To Top