Externe

Un imigrant a dat cu toporul în mai multe persoane dintr-un tren din Germania

Un tânăr afgan în vârstă de 17 ani, solicitant de azil, a rănit grav luni seară cu toporul și cuțitul trei pasageri ai unui tren din landul Bavaria (Germania), înainte de a fi ucis de poliție după un atac calificat ca „posibil atentat islamist”. În total, au fost atacate 18 persoane, dar majoritatea au scăpat cu răni uşoare.

Totul s-a întâmplat la bordul unui tren regional care făcea legătura între orașele Treuchtlingen și Würzburg, chiar cu puțin timp înainte să ajungă la Würzburg. Agresorul a strigat „Allahu Akbar” în timpul atacului. Potrivit ministrului regional de interne, Joachim Herrmann, o unitate specială de intervenție a poliției germane (SEK), care a pornit pe urmele lui, a deschis focul atunci când tânărul a încercat să îi atace pe membrii acesteia cu armele avute asupra lui. Unitatea se afla din întâmplare în oraș, pentru o altă misiune, și a putut interveni atunci când a fost dată alarma.

Autorul agresiunii este un tânăr „afgan de 17 ani”, solicitant de azil ajuns singur, fără familie, în Germania, a făcut cunoscut ministrul bavarez de interne. Conform unui purtător de cuvânt al Poliţiei regionale, cel puţin trei persoane sunt în stare foarte gravă în urma atacului. El locuia în localitatea Ochsenfurt, învecinată cu locul unde a avut loc atacul, și fusese luat în îngrijire de o familie gazdă, fiind minor, a declarat el la postul național de televiziune ARD.

loading...

Purtătorul de cuvânt al ministrului, Oliver Platzer, a afirmat că „este destul de probabil să fie vorba despre un atentat islamist”, subliniind că agresorul a strigat „Allahu Akbar” în timpul atacului. Dacă pista unui atentat cu motivație jihadistă se va confirma, venind mai ales din partea unui solicitant de azil, faptul ar putea fi de natură să reaprindă dezbaterea în Germania asupra politicii de deschidere generoasă a cancelarul Angela Merkel față de refugiați.

Merkel își iese din minți. Patrioții împotriva islamizării își fac partid și susțin AfD la alegeri

Update! Gruparea teroristă Stat Islamic susține că atacul de luni seară din trenul din Germania a fost comis de un luptător de-al său, a transmis marți agenția Amaq News Agency, apropiată grupării jihadiste, citată de Reuters.[irp posts=”11101″ name=”Atacul dintr-un tren de pasageri din Germania. Video ISIS cu agresorul”]

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top