Asta ni se pregătește? Implantarea cipurilor, control total, sub pretextul tehnologiei
Tehnologie

Asta ni se pregătește? Implantarea cipurilor, control total, sub pretextul tehnologiei

Implantul de microcipuri este tot mai aproape de noi. Mai mult voci au susținut în ultima vreme că până în 2020 majoritatea vom avea un astfel de implant. Teoriile conspirației spun că acestea, pentru a atrage oamenii de rând vor beneficia de o publicitate agresivă, prin care li se va spune cât de mult le va ușura viața un astfel de implant.Chip(2)

Nu sunt doar vorbe. Multe companii de profil au alocat sume impresionante și fac cercetări amănunțite. Practic ce se vor face cu aceste cipuri, care este rostul lor? Inițial se vor utiliza pentru a călătorii mai ușor, a circula cu propria mașină fără să o mai pornești cu cheia. De asemnea, pentru supravegherea copiilor, accesul în diferite clădiri, pentru a controla laptopul și alte dispozitive fără să le mai atingi.

loading...

Dar oare asta se dorește cu adevărat? Potrivit mai multor teorii aceste implaturi de cipuri vor avea o putere mult mai mare: de a induce stări, senzații și poate chiar a te determina să faci lucruri pe care nu le-ai face în mod neobișnuit. Rămâne întrebarea: Se vrea controlul total asupra noastră?

Problema este însă mult mai serioasă decât atât: dacă modul în care putem comanda noi unele dispozitive exterioare cu ajutorul creierului este încă în studiu, fenomenul invers, de controlare a creierului cu ajutorul unor dispozitive externe, este deja bine pus la punct. Odată ce acceptăm implantarea unor dispozitive electronice de emisie-recepţie în creierul nostru, evident că ele pot funcţiona bidirecţional într-un mod care nu depinde nicidecum de voinţa noastră.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });