În ce HAL s-a ajuns! Lazăr așteaptă să fie rugat să deschidă o ancheta pe arhiva SIPA
News

În ce HAL s-a ajuns! Lazăr așteaptă să fie rugat să deschidă o ancheta pe arhiva SIPA

Centrul de Resurse Juridice ii solicita Procurorului General al Romaniei, Augustin Lazar sa declanseze o ancheta in legatura cu arhiva SIPA. Practic s-a ajuns in situatia in care acest om trebuie sa fie rugat sa intervina.

Lumea Justiției informeaza prompt ca de obicei: Intr-un comunicat de presa, de joi 25 mai 2017, semnat de directoarea executiva a CRJ Georgiana Iorgulescu, Augustin Lazar este intrebat daca nu considera ca trebuie sa investigheze modul in care s-a facut ori inca se face politie politica in Romania impotriva magistratilor. Si daca nu crede ca are datoria de a face lumina pentru colegii sai magistrati si pentru justitiabili.

CRJ ii transmite lui Lazar ca nu poate fi ajutat in aceasta problema de CSAT, caci CSAT nu este organ de urmarire penala si nici nu poate decide daca se impune sau nu deschiderea unui asemenea dosar. Totodata, il avertizeaza pe seful PICCJ ca un asemenea dosar privind infractiuni comise in legatura cu arhiva SIPA poate fi piatra de incercare a carierei sale. Iata comunicatul CRJ:

„Domnule Procuror General Augustin Lazar,

loading...

Nu credeti ca este timpul sa deschideti, totusi, un dosar penal cu privire la infractiunile comise in legatura cu arhiva SIPA/DGPA? Nu credeti ca trebuie sa investigati felul in care s-a facut/se face politie politica in Romania, subiectii pasivi fiind magistrati?

Nu credeti ca trebuie sa investigati felul in care s-a manipulat continutul arhivei fostei SIPA (copieri, distrugeri, sustrageri, lipsa totala a documentelor de acces in arhiva pe o perioada de 1 an si jumatate, respectiv intre 26 ianuarie 2006 si 1 iunie 2007)?

Nu credeti ca sunteti dator sa faceti lumina, din inalta demnitate publica pe care o aveti, pentru colegii magistrati? Si pentru justitiabilul roman.

CSAT nu va poate ajuta pentru simplul motiv ca nu poate face urmarire penala si nici sa decida daca aceasta este oportuna sau nu. Parchetul (independent) este deasupra acestui for administrativ, iar dumneavoastra sunteti in fruntea lui. Cred ca un astfel de dosar, fie ne poate rupe definitiv de trecut, fie ne lasa in aceasta mizerie morala. Mai cred ca un astfel de dosar poate fi piatra de incercare a carierei dumneavoastra! Georgiana Iorgulescu”.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });