În lipsa locurilor de muncă, tinerii români s-au apucat de Pokemon GO
Celebritati

În lipsa locurilor de muncă, tinerii români s-au apucat de Pokemon GO

Sute de tineri români s-au strâns duminică în parcurile marilor orașe pentru a căuta figurinele din jocul Pokemon Go. Nu doar copiii, ci și cei trecuți de 18 ani s-au înarmat cu telefoanele încărcate și au plecat la vânătoarea de monstruleți.

O preocupare interesantă în contextual vremurilor pe care le trăim. Pokemon Go este o aplicație apărută din 8 iulie 2016, ce a reușit în primele două zile să „bată” Tinder-ul la numărul de instalări. Ca timp de utilizare, Pokemon GO a detronat mari aplicații precum, Whatsapp, Instagram, Snapchat și Messenger, aplicația fiind utilizată în medie 43 de minute și 23 de secunde pe zi.

loading...

În afară isteria Pokemon GO s-a lăsat cu accidente, arestări, descoperiri macabre și concedieri de la locul de muncă. În urmă cu o săptămână un jucător a găsit un cadavru în timp ce căuta monstruleții, iar în urmă cu doar câteva zile un accident rutier s-a produs deoarece tânărul era cu ochii în telefon și nu a apucat să mai vadă mașina care venea spre el. Vineri, o busculadă generală s-a produs în Central Park din New York. Sute de persoane s-au reunit în acel parc celebru american, pentru a captura un Aquali – un Pokemon rar şi greu de prins. Şoferul unui automobil şi-a abandonat vehiculul pe marginea străzii, lăsându-şi motorul pornit, deoarece era grăbit să plece în căutarea acelui Pokemon. 

Jocul Pokemon Go seamănă cu căutările de comori. Se instalează pe telefoane sau tablete care au GPS şi cameră video. Monştrii virtuali prind imediat viaţă şi invadează realitatea. S-ar putea ascunde în curtea vecinului tău, în frigiderul din bucătăria mamei sau într-o bancă. Pokemon Go îţi dă posibilitatea să îmbini realitatea virtuală cu spaţiu în care te afli. Aplicaţia îţi permite să cauţi şi să explorezi locuri noi. Trebuie să găseşti pokemonii, acele persoanje pe care cu toţii le cunoaştem din anii 90.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });