News

În multe dintre cele mai importante ONG-uri open society din România au fost recrutaţi foşti securişti

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu atrage atenția că în multe dintre cele mai importante ONG-uri open society din România au fost recrutaţi foşti securişti. Motivul: să fie scurtat drumul către putere, către influenţarea deciziilor politice şi economice şi, apoi, către penetrarea structurilor statului.

”Roger Stone, consultantul lui Donald Trump, la capătul unui turneu făcut la Bucureşti şi Budapesta, în care s-a interesat despre jocurile fundaţiilor lui Soros, a ajuns la o concluzie extrem de periculoasă. Şi anume că serviciile secrete ale celor două state sunt parazitate de reprezentanţi open society. Cu alte cuvinte, de reprezentanţi ai reţeleleor de ONG-uri finanţate şi conduse de Geoge Soros şi care, declarativ, militează pentru o societate deschisă. Dacă aşa stau lucrurile, şi asta poate fi verificat, atunci concluzia este cutremurătoare. Serviciile secrete ale celor două ţări sunt scoase la vânzare.

Mă număr printre cei care de ani de zile, cred că de 15 ani, atrag atenţia asupra unor efecte nocive generate de reţeaua de ONG-uri controlată de George Soros. Ţin minte că mi-am început demonstraţia întrebându-mă de ce în multe dintre cele mai importante ONG-uri open society din România au fost recrutaţi foşti securişti. De ce să fi avut George Soros, în aparenta lui luptă pentru o societate deschisă, atât de multă nevoie de expertiza fostei Securităţi? Nu cumva pentru ca, prin intermediul lor, să fie scurtat drumul către putere, către influenţarea deciziilor politice şi economice şi, apoi, către penetrarea structurilor statului? Când mai mulţi câini de pază ai societăţii, în mod independent unul de altul, au lătrat, caravana nu a trecut pur şi simplu mai departe. Reţeaua Soros a strâns rândurile şi s-a coalizat încercând să discrediteze fiecare avertizor în parte.

Victor Orban, aflat de mult timp la conducere în Ungaria, a identificat şi a denunţat public acest pericol, încercând pe de-o parte să reziste asaltului din ce în ce mai agresiv al ONG-urilor lui Soros şi, pe de altă parte, luând contramăsuri de natură legislativă pentru a le diminua influenţa. În România nu există încă, cel puţin în mod vizibil, o reacţie a reprezentanţilor instituţilor statului în raport cu reţeaua Soros.

loading...

Din acest motiv, aşa cum am arătat la începutul acestei analize, sorosiştii s-au infiltrat în toate reţelele de putere ale statuluu, inclusiv la nivelul Guvernului şi al instituţiei prezidenţiale. Din aceste poziţii, pe care ei intenţionează să şi le consolideze, servesc statul global în care George Soros deţine o putere din ce în ce mai mare şi, finalmente, servesc scopurilor economice ale miliardarului american, interesat şi implicat în special în domeniul resurselor naturale deţinute de anumite state.

Eu nu ştiu şi nici măcar nu cred că ar fi reală ipoteza lansată de Roger Stone, conform căreia preşedintele Klaus Iohannis ar fi discutat din proprie iniţiativă pe această temă cu Donald Trump. Până la urmă soluţia, dacă există o problemă de acest fel, şi ea există, se află tot în puterea autoriăţilor statului. Şi totul ar trebui să înceapă cu un inventar. Fără a fi stigmatizaţi în acest fel, fără a fi priviţi ca nişte duşmani şi fără a fi declanşată o vânătoare de vrăjitoare, ar trebui inventariaţi pur şi simplu toţi cei care, sub o formă sau alta, în mod direct sau indirect, au beneficiat şi beneficiază de finanţări Soros.

Dacă luăm urma banilor, vom ajunge cum arătam în toate zonele de putere ale statului şi vom putea pune un semn de întrebare legat de miile de persoane care s-au înfruptat din conturile Soros. Apoi, vom face un al doilea inventar al acţiunilor întreprinse de aceşti concetăţeni. Şi vom vedea pentru cine au lucrat. În folosul statului român sau în folosul altor entităţi? Abia după stabilirea amplorii fenomenului, dacă mai există cumva suficientă voinţă politică, statul român îşi va crea anticorpii, luându-şi măsurile de protecţie necesare.

Dacă aceasta este sau nu o chestiune de siguranţă naţională, va trebui să aflăm curând iar dacă este, atunci primele instituţii care urmează să fie tratate sunt chiar instituţiile de forţă”, scrie Sorin Roșca Stănescu.

loading...
To Top