News

IN SFARSIT! Tudorel Toader, despre cerinţele CEDO privind condiţiile din închisori

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, că în cel mult două săptămâni va prezenta măsurile pe care ministerul le va lua pentru îndeplinirea cerinţelor impuse de CEDO referitoare la condiţiile din închisori, urmând, printre altele, să fie construite două noi penitenciare, iar cele existente să fie extinse şi modernizate.

Sigur într-o săptămână, maxim două, vom prezenta public ceea ce se numeşte foaia de parcurs, măsurile pe care le avem în vedere pentru îndeplinirea cerinţelor hotărârii-pilot a CEDO. (…) Vom construi două noi penitenciare, cu unul suntem deja în faza hotărârii de Guvern. Vom extinde penitenciarele existente, vom moderniza acolo unde este de modernizat”, a declarat Tudorel Toader la festivitatea de absolvire a promoţiei 2017 şi aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare de la Târgu Ocna.

loading...

Ministrul consideră că o societate modernă nu ar trebui să aibă nevoie de penitenciare.

„În opinia mea, o societate modernă democratică nu trebuie să aibă obiectiv construirea de penitenciare, ci să aibă rolul de prevenţie, ca să nu aibă nevoie de penitenciare”, a subliniat ministrul Justiţiei.

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a decis, în luna aprilie, că în penitenciarele din România, condiţiile de detenţie contravin Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului şi arată o disfuncţionalitate structurală care necesită adoptarea de măsuri generale de către stat. Astfel, România avea la dispoziţie şase luni pentru a stabili un calendar de rezolvare a situaţiei din închisori.

loading...
To Top