News

In SRI, 10 generali au fost trecuți simultan în rezervă. La DNA, în toată istoria instituției, nu există 10 procurori revocați

În orice serviciu secret, 10 generali trecuți simultan în rezervă nu poate fi doar o operațiune de oportunitate pentru o pensie mai bună, ci o curățenie internă de o amploare fără precedent. În schimb la DNA, în toată istoria instituției, nu există 10 procurori revocați simultan, deși cred că nu motivele sunt cele care ar fi lipsit. Afirmatiile apartin fostului senator, Daniel Savu care explica situatia.

”Binomul, în formula pe care o știm, cu toate abuzurile care au ieșit la iveală de-a lungul timpului, a luat-o pe drumuri diferite, iar acest lucru este din ce în ce mai evident. Și pentru a putea face corect diferența, trebuie să înțelegem faptele, așa cum sunt.

În orice serviciu secret, 10 generali trecuți simultan în rezervă nu poate fi doar o operațiune de oportunitate pentru o pensie mai bună, ci o curățenie internă de o amploare fără precedent. Dacă vreunul dintre ei ar fi fost indispensabil și reprezentativ, cu siguranță ar fi rămas. Managementul însă, permite ca cei 10 să fie înlocuiți la comandă, fără niciun impediment.

loading...

În schimb la DNA, în toată istoria instituției, nu există 10 procurori revocați simultan, deși cred că nu motivele sunt cele care ar fi lipsit. Trecuți la pensie poate că putem găsi în țară, dar înlocuirea unei garnituri la nivele de conducere nu s-a realizat niciodată.

Efectele acestei stări de fapt se fac simțite în instanțe, iar consecințele ajung la fiecare dintre noi. Judecătorii nu mai simt presiunea a ceea ce s-a numit “câmpul tactic”, nu există o mărturie că fenomenul ar fi continuat cel puțin în ultimele șase luni, sentințele se dau fără influențe, iar achitările în dosare cu rechizitorii DNA curg pe bandă rulantă.

Situația a fost caracterizată ca fiind o notă bună pentru SRI și una proastă pentru DNA. Eu cred că este o realitate pe care trebuie să o recunoaștem ca atare atunci când ea există, să așteptăm să se multiplice în cât mai multe instituții și să ne întrebăm (retoric poate) cine împiedică DNA să se reformeze, mai ales când este evident că are atâta nevoie”, a precizat Savu.

loading...
To Top