News

Incredibil! Augustin Lazăr, mutare de ULTIMĂ ORĂ legată de Comisia de anchetă

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr, nu se lasă! El cere CSM un punct de vedere referitor la ancheta privind alegerile din 2009 şi să aprecieze cu privire la necesitatea sesizării CCR cu o cerere de constatare a existenţei unui conflict juridic de natură constituţională ivit între autoritatea legiuitoare şi autoritatea judecătorească.

Acesta parcă ar vrea să întârzie ca dosarul cu privire la ”sufrageria lui Oprea” să ajungă în mâna parlamentarilor. Oare de ce este atât mister? Să aibă legătură cel mai mult cu Codruța? Sunt întrebări legitime la care din câte se vede nu vom avea un răspuns. Nu acum.

loading...

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), Augustin Lazăr a transmis o sesizare preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mariana Ghena, în contextul analizei solicitării Comisiei parlamentare de anchetă a unor aspecte privind alegerile electorale din 2009 şi implicit a problemei de drept pe care o ridică aceasta.

„În mod concret, este solicitat punctul de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la faptul dacă poate fi trimis Comisiei Parlamentare, în copie, un dosar în care s-a dispus o soluţie de clasare ce vizează infracţiuni pentru care nu s-a împlinit termenul de prescripţie a răspunderii penale.

Totodată, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie solicită Consiliului să aprecieze cu privire la necesitatea sesizării în baza art. 146 lit. e) din Constituţia Românei a Curţii Constituţionale a României cu o cerere de constatare a existenţei unui conflict juridic de natură constituţională ivit între autoritatea legiuitoare şi autoritatea judecătorească”, se arată în comunicat.

loading...
To Top